caixa popular

Quart arranca les seues festes amb l'organització de les seues tradicions més arrelades

Quart arranca les seues festes amb l'organització de les seues tradicions més arrelades
04/09/2017 -

Les festes de Quart de Poblet van arrancar divendres passat i en aquests primers dies tenen molt pese les tradicions religioses, a través del programa organitzat per les diferents clavaries, que entre el 2 i el 6 de setembre dediquen els seus actes a Sant Onofre, la Verge de la Llum, el Santíssim Crist dels Afligits i la Verge de la Bona Mort, per aquest ordre.

nit-de-la-llumAixí, els Clavaris de Sant Onofre van celebrar el dissabte la tradicional Passejà del patró del municipi i ahir la processó. Just en la mitjanit es van iniciar les celebracions en honor de la Verge de la Llum, patrona de Quart, amb la “Nit de la Llum”, l’acte d’exaltació a càrrec dels clavaris que la veneren, els qui van lliurar també el premi del certamen de poesia que organitzen. La guanyadora enguany ha sigut Lola Sancho.

L’Ajuntament, per la seua banda, ha iniciat el cicle d’espectacles infantils amb les companyies més prestigioses del sector. En total, són cinc les representacions de teatre i màgia programades. A més, avui se celebra el primer dels espectacles per a adults, “Yllana 25”, que recorre la història de la mitja cambra de segle de la companyia.

No va faltar tampoc ahir el Correfoc, de la mà dels “Dimonis de Mislata”, que es va convertir en una de les activitats més multitudinàries i espectaculars. La pólvora és un dels senyals d’identitat dels festejos. correfoc

corporacion-passejaHa sigut un cap de setmana intens en esdeveniments culturals amb les inauguracions de l’exposició de joves artistes i la dels 25 anys del festival “Una Nit Folk” de l’associació El Mussol (Quart Jove), del Festival Q-Art en la modalitat de pintura, escultura i gravat (Casa de Cultura) i de la mostra dels socis de l’Associació d’Amics de les Arts Plàstiques.

Els joves han gaudit del primer de setmana de macrodiscoteca i les comissions de festes estan oferint una bateria d’iniciatives d’oci, diversió i participació en els diferents barris del municipi.

Finalment, des del punt de vista esportiu, la Penya Ciclista ha celebrat el Trofeu Festes Majors i el Club de Pilota a Mà Quart la XXXVIII edició del Memorial Xiquet de Quart de Galotxa, tots dos amb la col·laboració de l’ajuntament,

Les festes continuen fins a la nit del dia 10. La fi de les patronals deixarà pas dijous que ve a les de Moros i Cristians.

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × 2 =

festes santa anna albal 2018
cartel de fiestas de torrent
Cena de los idiotas en el Talia
Cena de los idiotas en el Talia
sempre teua
Turismo salou