Puig ofereix al sector empresarial una Comunitat Valenciana 'amb els deures fets' per incrementar la productivitat

Guardar

foto_1_aecoc
foto_1_aecoc

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha oferit a l'empresariat una Comunitat Valenciana "oberta, tolerant, estable i amb els deures fets" amb l'objectiu de "fer créixer la productivitat" a través de la innovació i de la col·laboració entre el sector privat i les administracions públiques.

El president s'ha expressat en aquests termes durant la inauguració de la 32 edició del Congrés de l'Associació de Fabricants i Distribuïdors (AECOC) celebrat a València, i que ha comptat amb la participació del president d'AECOC, Javier Campo, i del president de Mercadona, Juan Roig.

El cap de l'Executiu valencià ha coincidit amb el president de l'AECOC en la necessitat de col·laborar i apostar pel creixement de la productivitat com la via principal per a crear més ocupació i millorar els salaris.

En aquest sentit, ha garantit que el Govern que presideix seguirà treballant per generar un entorn d'estabilitat, honradesa i diàleg amb la finalitat de transformar el model productiu. "Les administracions hem de generar ambients amb seguretat jurídica i unitat de mercat per animar als que creen ocupació, que són les empreses amb les seues inversions", ha manifestat sobre aquest tema.

El cap del Consell també ha aprofitat l'acte per a insistir en la necessitat d'infraestructures com el Corredor Mediterrani, ja que el considera un projecte "fonamental per a impulsar la competitivitat mediterrània".

És per açò que ha reclamat al Govern d'Espanya "racionalitat econòmica" pel que fa a aquesta inversió i ha agraït a tots els empresaris presents en el congrés el seu suport al Corredor i "la seua racionalitat que ens fa -ha dit- més competitius". "Aquesta responsabilitat que han mostrat els empresaris és la que han d'assumir totes les administracions", ha agregat sobre aquest tema.

En aquesta línia, Puig també ha recordat que el capítol d'inversions va de la mà del del finançament autonòmic. "Reclamem un millor finançament, no solament per una qüestió de drets i de sosteniment del nostre estat del benestar, sinó també per recolzar el desenvolupament d'aquestes noves polítiques econòmiques que necessiten les empreses", ha explicat.

Millora del capital humà, tecnològic i físic

El president ha destacat la col·laboració públic-privada com un factor més de l'estratègia per a incidir sobre els grans determinants de la productivitat, que són la millora del capital humà, tecnològic i físic.

Quant al capital humà, Puig ha insistit en la necessitat d'un Pacte d'Estat sobre Educació, i ha assegurat que el Consell té molt present que "la millor política econòmica és una millor educació".

En aquest sentit, ha recordat algunes mesures que la Generalitat ha posat en marxa, com la reducció de ràtios en les aules, la introducció de l'anglès, així com l'aposta per la Formació Dual.

Sobre el capital tecnològic, ha destacat la recuperació dels instituts tecnològics i l'engegada de l'Agència Valenciana de la Innovació, que actuarà com un "punt de trobada i articulació del coneixement per a tots els agents del sistema valencià d'innovació".

Quant al creixement del capital físic, el president ha subratllat l'esforç de la Generalitat per millorar el sòl industrial, tal com demostren projectes com el de Parc Sagunt, malgrat les limitacions derivades de la "falta d'inversió estatal a la Comunitat Valenciana".

Destacats