caixa popular

Puig insta a col·laborar amb la indústria de l'automòbil en el disseny de polítiques que reforcen la competitivitat del sector

Puig insta a col·laborar amb la indústria de l'automòbil en el disseny de polítiques que reforcen la competitivitat del sector
09/12/2016 -

El President de la Generalitat, Ximo Puig, ha fet una crida a la col·laboració entre les institucions públiques i la indústria de l’automòbil per a dissenyar conjuntament polítiques que responguen a les “noves capacitats del futur” i reforcen, d’aquesta manera, la competitivitat d’un sector de gran importància tant per a la Comunitat Valenciana com per a la UE.

“Els sistemes educatius i els sistemes d’ocupació i formació dels Estats membres no poden afrontar en exclusiva” el “gran repte” de compassar els avanços tecnològics del sector de l’automòbil amb la capacitació dels nous professionals, ha afegit sobre aquest tema el cap del Consell, que ha reivindicat el treball conjunt d’institucions i indústria per a “aconseguir major convergència social, impulsar l’ocupació i el creixement europeu i reforçar la competitivitat”.

El President de la Generalitat, acompanyat del secretari autonòmic d’Ocupació, Enric Nomdedéu, ha presidit a Brussel·les la reunió de l’Intergrup de l’Automòbil del Comité de les Regions.

El President, que encapçala una delegació en la qual també participa el delegat del Consell per a la Unió Europea i Relacions Externes, Joan Calabuig, ha detallat les conclusions a les quals s’ha arribat en la reunió. En aquest sentit, ha explicat que l’Intergrup recolza el treball que la Comissió Europea, el Parlament Europeu i el Consell Europeu estan duent a terme a través de “l’agenda de capacitats per a Europa”, especialment a través del Pla de Cooperació Sectorial per al sector de l’automoció.

A més, l’Intergrup seguirà des d’una “perspectiva regional” el desenvolupament de les accions realitzades per les institucions europees per a resoldre “l’escassetat de capacitats”.

Tal com ha explicat el President en la seua intervenció, la indústria de l’automòbil ha de fer front a grans reptes a escala global i regional, entre els quals ha situat també la preservació del medi ambient.

Puig ha destacat que el clúster de l’automoció a la Comunitat Valenciana dóna ocupació de manera directa a unes 22.800 persones i factura més d’11.200 milions d’euros, la qual cosa es tradueix en el 9,1% del PIB regional i el 14% del PIB industrial de la comunitat autònoma. “Es tracta d’un sector en ràpid creixement”, ha manifestat Puig, qui ha assegurat que millorar la seua competitivitat és una de les “grans prioritats” del Consell.

D’altra banda, ha especificat que l’Intergrup de l’Automòbil està definint el pla de treball per a 2017 i ha indicat que la seua pròxima reunió tindrà lloc el 8 de febrer.feria tomate perelló

Més notícies

campaña prevencion suicidio

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × 4 =

oceanografic aniversario
mas mislata