Puig destaca el valor cultural i econòmic de les festes de moros i cristians d’Ontinyent

Puig destaca el valor cultural i econòmic de les festes de moros i cristians d’Ontinyent
29/08/2016 -

El President de la Generalitat, Ximo Puig, ha visitat les festes de moros i cristians d’Ontinyent, de les quals ha destacat el seu valor cultural i econòmic i que, ha assegurat, han convertit a aquesta ciutat en “una referència internacional”.

“Est és un dels grans esdeveniments que hem de defensar; festes populars que tenen una repercussió econòmica molt important”, ha declarat Puig, qui també ha reiterat el compromís de les institucions amb “tot el que representa la cultura i la projecció internacional de la Comunitat”.

En primer lloc, Puig ha recorregut el Museu Fester de la localitat, on s’exposen peces emblemàtiques per a aquesta festa com a fotografies, vestits, maquetes o cartells. Un espai que, segons el President, permet trobar-se amb “la sensibilitat de tot un poble amb la seua festa”. Posteriorment ha visitat l’Ajuntament d’Ontinyent i ha participat en la tradicional entrada de la desfilada de cristians, que ha qualificat d'”emocionant”.

El cap del Consell ha donat les gràcies a tots els que participen en aquesta festa que, tal com ha declarat, “germana, uneix i fa de la convivència i l’amistat el millor fonament per a la societat”. “Aquesta és una festa autèntica, una festa de debò, amb més de 50 anys d’història, molt arrelada i amb molta capacitat de créixer i d’avançar”, ha afegit.

Puig ha assegurat que aquesta cita constitueix un “símbol dels valencians” i ha assenyalat que espera que prompte siga declarada “festa d’interés turístic internacional”.

tags
Compartir

Notícies relacionades

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

prevencion accidentes ciclistas
sona la dipu
biopark
ACST Torrent

Notícies destacades

Aplicacion movil
Anunciate en Valencia Extra