Puig aposta per traslladar a la Comunitat Valenciana el model finlandés d'economia del coneixement basat en la connexió entre l'educació, la innovació i l'empresa

Guardar

finlandia_puig
finlandia_puig

- El President ha destacat la importància de la "locomotora pública" finlandesa per aconseguir la consolidació d'aquest sistema productiu

-El conseller Vicent Marzà ha indicat que existeixen empreses finlandeses "que venen a intervindre i a treballar amb nosaltres perquè tenim un bon ecosistema que genera confiança"

El President de la Generalitat, Ximo Puig, ha apostat per traslladar a la Comunitat Valenciana el model finlandés d'economia del coneixement, basat en la connexió entre l'educació, la innovació i l'empresa, per acabar amb un sistema fonamentat en l'economia "especulativa i curtplacista".

El cap del Consell s'ha expressat en aquests termes després de reunir-se, conjuntament amb el conseller d'Educació, Investigació, Cultura i Esports, Vicent Marzà, amb la directora general del Helsinki Business Hub, Marja-Liisa Niinikoski; i mantindre una ronda de contactes amb Finpro, Tekes e Invest in Finland, els principals actors en innovació i inversió del Govern de Finlàndia.

Puig ha destacat, després d'aquesta trobada, "la importància de la locomotora pública finlandesa en aquests camps de la innovació i l'educació", així com les sinergies "necessàries i concloents" que es desenvolupen entre aquests àmbits amb l'objectiu de consolidar una reforma del model productiu.

"L'economia finlandesa és una economia basada en el coneixement i que fa molts anys que va prendre eixa direcció", ha assenyalat Puig, que ha subratllat que, al contrari del què ocorre allí, a Espanya la proposta econòmica ha estat fonamentada en l'"especulació". Per aquest motiu, ha dit, l'objectiu és realitzar una reforma "en profunditat" basada en potenciar l'educació i la investigació i en la qual existeixa un àmbit universitaria i de la formació professional "molt més imbricat en l'empresa".

A aquest respecte, el President ha destacat la necessitat d'establir nexes d'unió i cooperació amb Finlàndia, com ja ocorre a través d'algunes empreses procedents d'aquest àmbit que ja s'han establit a Alacant. A més, en aquesta mateixa línia, Puig ha assegurat que, des del Consell, són conscients de les possibilitats que es poden generar si des d'entitats com l'Agència Valenciana de la Innovació, l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial o l'Institut Valencià de Finances es treballa de manera "més coordinada" amb el sector universitari.

En aquest mateix sentit s'ha manifestat el conseller Vicent Marzà, que ha destacat la relació existent entre els sistemes de coneixement i el sector productiu. "D'igual manera que ací el sector públic és l'engranatge d'aquests diferents projectes, volem que el nostre també ho siga", ha subratllat.

A més, Marzà ha assenyalat que existeixen empreses finlandeses "que venen a invertir i a treballar amb nosaltres perquè tenim un bon ecosistema que genera confiança" i, ha dit, aquest és un dels principals objectius del Govern valencià: "recuperar la confiança en les institucions públiques i, a partir d'ahí, generar noves oportunitats per a les empreses i la ciutadania".

Reunió amb la ministra de'Educació

Puig i Marzà continuaran aquest dimecres la seua ronda de contactes. Així, es reuniran amb la ministra finlandesa d'Educació, Sanni Grahn-Laasonen, en què constitueix una de les cites més importants de l'agenda de reunions de la delegació valenciana, una trobada que permetrà a més continuar abordant les claus del model educatiu del país.

Per la vesprada es produiran dos visites: la primera a HYRIA Education, una institució educativa multidisciplinar que ofereix formació i formació professional a uns 11.000 estudiants; i la segona a KONE People Flow Center, l'empresa internacional d'ingenieria i serveis d'orige finlandés que dona treball a unes 49.000 persones en tot el món i que compta amb una seu a València.

Destacats