La psicòloga del programa Hermano Mayor explica a Mislata com previndre l'assetjament escolar

L'Ajuntament estrena la seua Escola de Famílies amb una multitudinària xarrada sobre "bullying" a càrrec de Sonia Cervantes

Guardar

Sonia Cervantes curso bullying Mislata
Sonia Cervantes curso bullying Mislata

Sonia Cervantes és psicòloga, autora del llibre "Vivir con un adolescente” i està especialitzada en temes d'assetjament escolar. Les seues aparicions setmanals en el programa televisiu Hermano Mayor l'han convertit en un rostre mediàtic i una de les veus més autoritzades per a parlar del "bullying" i el "cyberbullying". Va ser la triada per l'Ajuntament de Mislata per a estrenar la seua Escola de Famílies, el nou projecte amb el qual pretén formar i informar als pares i mares en la important i sempre complexa tasca d'educar als seus fills.

La xarrada, titulada “Quan les paraules fan mal”, es va centrar en l'assetjament escolar, un fenomen cada vegada de major actualitat que dinamita l'estabilitat de la persona que ho patix i que pot derivar en terribles conseqüències. Cervantes va centrar la seua conferència, a la qual van assistir més d'un centenar de persones, en la necessitat d'una bona prevenció i una major consciència social per a abordar el problema.

En la conferència inaugural de l'Escola de Famílies de Mislata va tindre un especial protagonisme, com era previsible, el que ja es coneix com "cyberbullying", la modalitat d'assetjament escolar practicada a través de les noves tecnologies. “Jo no culpe a les xarxes socials, de fet sóc una gran defensora; el que ocorre és que un mal ús de les xarxes socials, i en segons quines mans, ens pot portar a situacions d'este tipus", va explicar Cervantes, qui va alertar que este assetjament és "més cruel, perquè es pot exercir les 24 hores del dia". Abans l'assetjament es reduïa a les aules i quan els alumnes arribaven a casa s'acabava l'assetjament. I ara no.

L'alcalde, Carlos Fernández Bielsa, va ser l'encarregat d'inaugurar l'Escola de Famílies i presenciar la xarrada de Sonia Cervantes al costat de la resta de regidors i tècnics implicats en este projecte. Cal recordar que es tracta d'un projecte transversal en el qual treballen conjuntament les regidories d'Educació, Joventut, Infància i Benestar Social i que compta amb el suport dels professionals de la UPCCA (Unitat de Prevenció de Conductes Addictives de Mislata), el SEAFI (Servei Especialitzat d'Atenció a les Famílies) i el Gabinet Psicopedagògic Municipal.

Plantejat des del marc de l'educació per a la salut, la proposta contínua a partir d'ara amb tot un cicle de xarrades, conferències i tallers pràctics que es desenvoluparan fins a juny en el centre sociocultural La Fàbrica. Les activitats van dirigides no solament a pares i mares, també a avis i àvies, a tutors i qualsevol agent educatiu. Per a facilitar l'assistència a les activitats formatives, el projecte compta amb servei de ludoteca infantil.

Destacats