Més xiquets s'uneixen al projecte 'Marchando con mi pediatra'

Més xiquets s'uneixen al projecte 'Marchando con mi pediatra'

La segona edició del projecte “Marchando con mi pediatra” de l’Hospital General de València, que se celebra d’octubre a juny al Jardí del Túria, ja ha desenvolupat el 50% del seu programa. Aquest projecte tracta de combatre l’obesitat infantil, compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de València i es va posar en marxa pels pediatres de la Unitat contra l’Obesitat i el Risc Cardiovascular del Servici de Pediatria, dins del Programa d’Atenció Integral de l’Obesitat en Xiquets i Adolescents (Programa PAIDO).

Els pediatres responsables, María Isabel Torró i Julio Álvarez Pitti, junt amb la Regidoria de Sanitat, Salut i Esports, representada per Amparo Andújar, han volgut celebrar el meridià d’aquesta segona edició dins del recinte hospitalari. Per la seua banda, Maite Girau, regidora de Sanitat, Salut i Esports, espera que aquesta col·laboració tan fructífera perdure en el temps, en benefici dels xiquets i de les seues famílies.

Durant l’esdeveniment s’ha fet l’entrega de copes i medalles als participants d’aquesta segona edició, que es va iniciar a l’octubre, i s’ha donat la benvinguda als 25 nous participants que s’incorporen al projecte.

“A tots ells, als que comencen l’activitat i als que ja porten quatre mesos amb nosaltres, se’ls ha pesat i mesurat per a portar un control sobre l’efecte de l’exercici físic per al tractament de l’obesitat i l’aprenentatge i la incorporació d’hàbits de vida saludable. L’objectiu és que aquestes famílies incorporen i mantinguen aquests hàbits al llarg de tota la seua vida”, ha assenyalat Torró.

Segons ha explicat Álvarez, “als xiquets i les xiquetes que han participat els hem fet entrega d’unes medalles i de les motxilles del projecte, en reconeixement al seu esforç i compromís, ja que tots els dijous, durant 90 minuts, han estat assistint regularment per a realitzar activitat física junt amb els seus pares, els pediatres de l’hospital, les infermeres Francisca Arocas i Nativitat Martínez i dos monitors de l’Ajuntament”.

MARCHANDO CON MI PEDIATRA

Marchando con mi pediatra consisteix A reunir una vegada a la setmana les pediatres de la Unitat contra l’Obesitat i el Risc Cardiovascular (junt amb altres pediatres i infermeres col·laboradores del servici de Pediatria) i dues monitores de l’Ajuntament de València, amb xiquets i xiquetes que pateixen sobrecàrrega o obesitat i les seues famílies, per a practicar marxa ràpida en el llit del riu Túria.

Aquest programa d’atenció mèdic personalitzada està certificat per la iniciativa Walk with a Doc (caminant amb el teu doct@r), que compta amb gran difusió als EUA. Però, a més, la versió valenciana d’aquesta nova forma de realitzar exercici físic és la primera d’aquestes característiques a Espanya, i una de les poques en tot el món que compta amb la participació de menors d’edat i les seues famílies.

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dotze − quatre =