Meliana Bon Lloc aposta per la gastronomia i les qualitats ambientals com a reclam turístic

Guardar

meliana
meliana

El projecte de divulgació Meliana Bon Lloc s'ha engegat. Una iniciativa que té com a objectiu el posicionament turístic del municipi valencià sobre la base d'alguns dels seus valors com són la gastronomia, l'horta i la seua manera de viure sobre la base de la proximitat a la terra fèrtil i el mar. A través de sis capítols de vídeo i una continuïtat en les xarxes socials, els seus habitants i els potencials visitants coneixeran algunes de les seues realitats més diferencials, els seus restaurants principals.

Amb el suport de l'Ajuntament de Meliana i la participació els professionals Vicent Molins, Eva Mañez i María Pérez, s'articula com una sèrie de sis capítols en vídeo, fotografia i text que presenten l'entorn digital sis realitats demostrant l'atractiu gastronòmic d'acord amb el fantàstic entorn natural. "Meliana reuneix diversos factors que la converteixen en una població propera, assequible i amb una gran qualitat gastronòmica i ambiental. Davant la Capitalitat Mundial de l'Alimentació per part de València, era l'ocasió perfecta per a consolidar la imatge d'un lloc imbricat a la bona qualitat de vida", manifesten els seus responsables. Entre els seus objectius també es troba reforçar l'autoconeixement entre els seus propis habitants i augmentar el públic d'interés entre la comarca i la ciutat.

El seu primer capítol s'ha acostat al nucli de Roca, visitant els restaurants Ca Pepico i Ca Xoret i la seua relació gastronòmica amb l'entorn ambiental tan pròxim que els assorteix d'aliments i inspiració. En paraules del cuiner Pep Ferrer "l'horta per a nosaltres és l'espill, nosaltres ens basem en ella i ella ens dóna la identitat".

En els pròxims capítols Meliana Bon Lloc mostrarà la força de la paella, les continuades visites de turistes per a menjar en la localitat, els menjars a Meliana com un assumpte vertebrador entre famílies i els projectes locals sorgits a través de la seua connexió amb l'horta; finalment conformarà un complet documental del potencial local.

La identitat gràfica del projecte ha sigut a càrrec de l'estudi valencià 2i2quatre compost per Virginia Lorente, Pablo Ejarque i Salvador González. S'ha basat en principis com la gastronomia, la gent, la proximitat, la qualitat de vida, la concepció de Meliana com un "bon lloc". Segons els seus responsables "a l'hora d'elaborar la identitat, s'ha jugat amb la representació de la parcel·lació geomètrica de l'horta, de formes abstractes, però alhora manuals, introduint una tipografia clara, rotunda, però al seu torn amable, per a identificar Meliana i una tipografia manual que representa el caràcter humà i pròxim".

Destacats