Regidoria d'Educació: 'La prevenció de la violència és cosa de tot el poble d'Alcàsser'

Aquest municipi està realitzant unes jornades educatives per a conscienciar sobre la importància de la convivència

Guardar

jornadas-educativas-alcasser
jornadas-educativas-alcasser

Jornadas FormativasEls veïns del municipi valencià d'Alcàsser estan vivint una setmana molt especial amb les noves Jornades Educatives amb les quals, des de la regidoria d'Educació de l'Ajuntament d'Alcàsser, pretenen contagiar a tot el poble perquè treballen per fer d'aquest municipi un lloc més agradable, on tots formen part de l'aprenentatge d'estratègies per a la convivència i les relacions amb els altres veïns.

Per això, han organitzat diferents actuacions, en les quals s'han involucrat no solament els estudiants, el professorat i els familiars, sinó també altres col·lectius com la Policia Local, els comerços o el personal del centre de salut, entre altres. Un poble sencer treballant i aprenent què és l'educació emocional per a crear una comunitat millor, però també per a lluitar i prevenir el bullying.

València Extra ha parlat amb Amaia Sobrevela, tècnica d'educació i joventut de l'Ajuntament d'Alcàsser, que ens ha explicat amb més detall en què consisteix aquest programa. 'L'objectiu principal és fomentar la convivència i les relacions personals del poble. Per això, estem oferint formació als diferents col·lectius del municipi, a més de formació específica a alumnes de 2 a 17 anys. Amb aquest projecte, volem transmetre els valors del respecte, la solidaritat i la justícia. Que siguen conscients de com se senten els altres, i com ens sentim nosaltres mateixos per a ser capaços de conviure i prevenir l'assetjament. I és que la prevenció de la violència és cosa de tots, del poble sencer. Per això, si involucrem a tots els veïns, caminarem millor'.

Aquest projecte, que va sorgir arran de les jornades culturals de l'any passat, en les quals es va apreciar que el tema del bullying interessava i existia una demanda per part de la comunitat educativa, ha comptat amb la col·laboració de l'associació SEER, especialitzada en educació emocional i bullying, que s'ha encarregat d'impartir la formació.

AlcàsserFinalment, Amaia Sobrevela ha volgut destacar un vessant molt important d'aquesta iniciativa. 'Perquè els veïns que no formen part de cap dels col·lectius participants s'involucraren també en el projecte, i els arribara una mica del que estem fent, hem estat realitzant diferents activitats amb els estudiants. Així, els de 1° d'ESO van fer un contagi emocional en el mercat d'Alcàsser regalant somriures, i explicant la importància de promoure les emocions positives. Els de 2° d'ESO han analitzat el clima emocional en els comerços. Els de 3° d'ESO s'han convertit en tutors dels alumnes de 6é de Primària per a comprendre com se senten amb la seua pròxima matriculació en el centre de secundària, conéixer quines són les seues pors i inquietuds per a aportar-los seguretat i confiança. I finalment, els de 4° d'ESO realitzaran activitats d'educació emocional per als grups d'infantil'.

Diferents accions per a contagiar a tota la població d'Alcàsser sobre la importància d'aprendre a conviure i respectar els drets de tots.

Destacats