Presentació del primer Pla Estratègic de la Universitat Popular

Presentació del primer Pla Estratègic de la Universitat Popular

La Universitat Popular de València ha presentat hui el seu primer Pla Estratègic, un pla en el qual s’assumeix el repte de convertir-se en un referent de la participació social. L’organisme municipal, membre de la FEUP i que té com a marc programàtic l’impuls de la participació social mitjançant la formació no reglada i l’activitat cultural per estimular el pensament crític i l’activisme social, ha presentat el seu Pla Estratègic a la Junta Rectora de la Universitat Popular.

Isabel Lozano, regidora d’Igualtat i Polítiques Inclusives i presidenta delegada la Universitat Popular de València, ha dit que “el Govern de Joan Ribó té un projecte definit per a la Universitat Popular, no sols uns objectius sinó, també, i per primera vegada, un pla estratègic per aconseguir-los”.

La importància del Pla, diu Lozano, “radica especialment en set punts que fins ara no s’havien donat: transparència, avaluació i fiscalització, coordinació, eficàcia i eficiència, creixement del projecte, identitat, creixement i pluralitat, modernització i actualització. Quan a transparència, la plasmació formal del projecte que tenim per a la Universitat Popular en un Pla públic, permet donar-lo a conéixer. I en coherència amb el nostre objectiu de transparència, volem que siga conegut per la ciutadania i vaja creixent i desenvolupant-se amb la participació col·lectiva”.

La Universitat Popular és un organisme amb una plantilla de més de 100 persones, 30 centres o extensions i milers de participants. Això fa que per aconseguir major coordinació, eficàcia i eficiència siga imprescindible que les línies mestres del projecte estiguen traçades clarament i formalment, siguen conegudes per tot el personal i compten amb la seua implicació.

L’objectiu principal de la Universitat Popular és, com marca el seu marc programàtic, l’impuls de la participació social. És un objectiu estratègic, enormement necessari i que distingeix i singularitza la Universitat Popular de la resta d’activitats i iniciatives públiques i privades que es desenvolupen als barris.

El nou Pla Estratègic contempla que per a perseguir aquest objectiu cal treballar no necessàriament d’acord a demanda sinó d’acord amb necessitats objectives que conduïsquen a l’objectiu principal de l’organisme, és a dir a la participació social, des del pensament crític, la igualtat i la inclusió. I per aconseguir-ho, cal treballar de forma planificada i que permeta l’avaluació, l’anàlisi i si cal la rectificació.

“La planificació estratègica ens permetrà fer efectiva realment la intergeneracionalitat a la Universitat Popular i ampliar la capacitat d’acollida dels nostres centres perquè més persones -i de perfils més plurals- vinguen i puguen gaudir d’aquest servici públic”, ha destacat Lozano.

“A més, ara estem introduint i aplicant en la Universitat Popular ferramentes de treball en el pla organitzatiu que tot i no ser tan noves, com un pla estratègic i processos d’avaluació, no s’havien implementat mai”, ha explicat la regidora.

L’estudi i reflexió col·lectiva sobre el projecte, que es fa a través del pla estratègic, i el disseny d’un camí amb uns objectius i estratègies definides, permetrà disposar d’un projecte actualitzat i per tant més acord amb els temps.

“Es tracta d’una banda de transparència, participació ciutadana i fiscalització de la iniciativa municipal, però també d’eficàcia, d’un ús conegut i efectiu dels recursos públics, per a un servici modern i amb major abast quantitatiu i qualitatiu”, hi ha conclòs la regidora Lozano.

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

catorze + dotze =