Educació oferirà quasi 2.500 places més de professorat que el curs passat

Guardar

profesorado_plazas
profesorado_plazas

La Conselleria d'Educació oferirà un total de 14.342 places de professorat --provisional, reingressat, en pràctiques i interí-- en les adjudicacions de juliol, una xifra que creix en uns 2.500 llocs més que el curs passat, han informat fonts sindicals.

Així, el Sindicat de Treballadores i Treballadors de l'Ensenyament del País Valencià (STEPV) ha assenyalat que l'administració ha publicat les adjudicacions i, en total, s'ofereixen 2.493 places més que el curs passat (passen d'11.849 a 14.342).

Per cossos, s'ofereixen 4.842 en el de mestres, la qual cosa implica 639 més que el curs passat, i 9.500 en la resta de cossos (un increment de 1.854).

El sindicat manifesta que, a pesar que en global es continua recuperant plantilla, l'increment de places en el cos de mestres "no acaba de quadrar" amb l'anunci del conseller d'Educació, Vicent Marzà, de recuperar "el 50 per cent dels tutors retallats per l'anterior govern, especialment en l'especialitat de primària (responsables d'aquestes tutories) posat que solament hi ha hagut un increment de 353 places en aquesta especialitat respecte del curs anterior".

Si hi ha al voltant d'un miler de col·legis de primària, l'augment hauria d'haver sigut més elevat, argumenta STEPV, que afig que si a açò se sumen les jubilacions que solen produir-se en el cos de mestres --unes 600 cada curs-- les vacants en el cos de mestres haurien de ser més elevades (quasi el doble). El sindicat assegura que està "demanant explicacions" a la Conselleria d'aquesta situació.

Des de STEPV insisteixen que aquest fet és "especialment preocupant aquest curs, ja que s'acaben de celebrar les oposicions en 3.000 places del cos de mestres i caldrà veure el seu impacte en la continuïtat del treball del professorat interí que no ha superat aquestes proves, la qual cosa se sabrà dilluns que ve, quan està previst que tinga lloc l'adjudicació de les vacants publicades".

El sindicat afirma que ha detectat "places que no s'han oferit", especialment dels cossos de música i arts escèniques i ja ha fet gestions en la Conselleria perquè es publiquen en el llistat definitiu.

D'altra banda, STEPV va convocar assemblees informatives en les seus d'Alacant, València i Castelló per a les persones que han aprovat les oposicions i a les quals s'incorporen a les borses de treball fruit també de les oposicions. Més d'un miler de persones van acudir a aquestes reunions per a informar-se dels passos que cal seguir a partir d'ara, uns com a funcionaris de carrera i uns altres per a incorporar-se a les borses de treball.

ANPE EXIGIRÀ PAGAMENT DE TRIENNIS

Per la seua banda, el sindicat ANPE també va convocar reunions per als docents que han aprovat l'oposició i ha anunciat que exigirà a l'administració que "també cobren els triennis i sexennis".

Aquesta entitat assenyala que l'administració "paga aquests complements als funcionaris de carrera i als funcionaris interins però no als funcionaris en pràctiques que acaben de traure la seua plaça". En aquest sentit, ANPE avança que "exigirà a la Conselleria pagar als quals han tret una plaça en aquest últim concurse-oposició els mateixos complements que cobraven en la seua condició de funcionaris interins".

Incideixen que tant els funcionaris interins com els funcionaris de carrera, cobren el sou íntegre: sou base, complement específic, complement de destinació, triennis i sexennis. No obstant això, "no ho fan els funcionaris en pràctiques, que durant el període d'aquestes pràctiques i fins que són nomenats funcionaris de carrera deixen de percebre aquests últims complements d'antiguitat: els triennis i sexennis que pogueren tenir".

Així, apunten, durant un curs sencer, "veuen reduït el seu sou". "Exigim que aqueixa situació siga revertida i no es penalitze a qui ha tret una plaça", diu ANPE, que posa a la disposició dels afectats, en cadascuna de les seues seus provincials d'Alacant, Castelló i València, la reclamació que sol·licita percebre aquests complements.

Arxivat a:

Destacats