Pierre Oriola, decisiu en moments clau

El pivot tira de força i arpa sempre que l’equip li necessita

Hauptrunde, 6. Spieltag, ratiopharm ulm vs. Valencia Basket Club, Saison 2016/2017, Eurocup, 16.11.16

Piere Oriola va arribar a l'estiu per a reforçar l'equip en la posició de pivot. En principi, anava a ser un recanvi però en este València Basket tots i cadascun dels seus jugadors estan demostrant que els minuts els hi mereixen amb escreix. Oriola ha sigut decisiu en varis de les 13 jornades que el conjunt taronja porta disputades i no solament pels punts (acumula ja 81 punts en el seu haver-hi) sinó pel que aporta en pista. Oriola demostra en la pista cada vegada que té oportunitat que ningú li ha regalat gens i que només a força d'esforç s'aconsegueixen les coses. Diumenge passat va ser la seua aparició, en connexió amb Sant Emeterio, en l'últim quart la que va despertar a l'equip i va aconseguir frenar una possible remuntada de Tenerife. En els 14:46 minuts que va estar en partit va capturar 7 rebots defensius claus per al seu equip i va arribar a anotar 12 punts el que va retornar a l'equip al partit i finalment van aconseguir la victòria. Tal com assenyalava el mateix Oriola "crec que vam fer un bon partit des del principi al final. Vam tenir moments baixos en el tercer i última cambra però la primera part és quasi de 10. Este és el camí a seguir".

El València Basket frega ja amb la punta dels dits la Copa del Rei. Amb tan sols una victòria més està matemàticament dins de la competició del KO. Actualment, el conjunt taronja és segon en la classificació de la Lliga Endesa amb 9 victòries i 3 derrotes. Encara resten 4 jornades per al final de la primera volta pel que els valencians tenen quasi assegurada la seua participació. Oriola serà la primera vegada que participe en esta competició pel que es mostra molt il·lusionat, ja que "és molt especial, mai he viscut una competició així, és increïble i tinc moltes ganes. Esperem certificar la passada al més prompte possible i com a cap de sèrie".

El pivot ha disputat més de 10 minuts per trobada, porta aproximadament 155 minuts jugats esta temporada en partit oficial i, a excepció del partit contra Unicaja en el qual es va quedar en la banqueta, ha entrat en pista en totes les trobades. No obstant això, Oriola sap que els minuts es cotitzen en este equip a preu d'or i que cal treballar durament cada dia. "Tenim una plantilla amb molta qualitat i em toca barallar-me amb 4 grans jugadors. Cal aprofitar cada minut i les oportunitats que em done Pedro. L'altre dia va tenir uns bons minuts quan l'equip estava més baix, Fernando em va trobar, m'entenc molt bé ell i amb Antoine, cal seguir treballant així", conclou el pivot.