caixa popular

Paterna estalvia 7.760€ en costos administratius amb l'aplicació informàtica ‘Agent SC’

Paterna estalvia 7.760€ en costos administratius amb l'aplicació informàtica ‘Agent SC’
02/02/2017 -

L’Ajuntament de Paterna, a través de l’aplicació informàtica denominada Agent SC, que permet recaptar i compartir dades i documents de ciutadans i empreses que obren en poder d’altres organismes públics i prèvia autorització, ha aconseguit en els mesos donen novembre i desembre un estalvi de 7.760 euros per reducció de càrrega administrativa.

Així ho ha anunciat la regidora de Modernització i Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC), Eva Pérez qui ha valorat molt positivament aquesta ferramenta informàtica que el consistori paterner va implantar recentment, que simplifica enormement els tràmits administratius i que implica “importants beneficis i avantatges d’estalvi en temps, càrrega de treball i costos tant per al mateix ajuntament com per als ciutadans”.

Eva Pérez ha assenyalat com a exemple que, mitjançant aquesta aplicació, un veí de Paterna que haja d’aportar com a documentació la declaració de l’IRPF, presentar o verificar el DNI, els títols acadèmics, les pensions i prestacions públiques i els certificats de desocupació, d’antecedents penals i del Registre Civil (naixement, defunció i matrimoni), ja no haurà de fer-ho. A més, ha afegit que “aquests serveis s’aniran veient gradualment incrementats amb la incorporació de nous tràmits”.

Així mateix, la regidora ha indicat que “aquesta valoració econòmica es basa en un mesurament, de caràcter estimatiu, aplicant el Mètode simplificat de mesurament de càrregues administratives i de la seua reducció a partir de tres valors: el cost de complir amb la càrrega, la freqüència amb la qual ha de realitzar-se i la població que ha de complir-la”.

Finalment, Pérez ha afirmat que “aquest avantatjós servei forma part del paquet de mesures TIC que l’Equip de Govern està implantat en el consistori per modernitzar-ho i convertir-ho en una autèntica Administració Electrònica i, d’aquesta manera, acostar-se al veí, millorar i agilitar la relació entre tots dos i el servei al ciutadà que es presta”. Entre aquestes actuacions, la regidora s’ha referit a la recent implantació i posada en marxa de la Plataforma d’Administració Electrònica en el consistori paterner.

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × cinc =

festes santa anna albal 2018
cartel de fiestas de torrent
Cena de los idiotas en el Talia
Cena de los idiotas en el Talia
Turismo salou