caixa popular

Participa en el 'Nadal Solidari' del barri valencià de Patraix

Recollida d’aliments no peribles, visita de Papà Noel als xiquets del barri, cap d’any solidari, i molt més

Participa en el 'Nadal Solidari' del barri valencià de Patraix
07/12/2016 -

Des de fa unes setmanes, els veïns de Patraix s’estan bolcant per a ajudar als més necessitats del barri amb la campanya de recollida d’aliments no peribles i productes d’higiene, que l’Associació Veïnal de Patraix ha engegat fins al pròxim 23 de desembre.

Fa ja al voltant de 20 anys que aquesta associació organitza el ‘Nadal Solidari’. Una campanya clàssica en aquest barri valencià que, d’una banda, cerca ajudar a famílies sense recursos, però que a més, ajuda al fet que cap veí se senta solament en Nadal.

València Extra ha parlat amb Toni Pla, President de l’Associació Veïnal de Patraix, que ha volgut assenyalar la solidaritat de tots els veïns del barri: ‘Gràcies a tots els veïns de Patraix, que cada any recolzen i participen en aquesta recollida d’aliments. També als col·legis, residències de persones majors i, fins i tot, a alguns establiments que també s’involucren en aquesta campanya’.

Així mateix ha volgut expressar que ‘amb aquesta campanya de recollida d’aliments volem ajudar a totes les famílies que no disposen dels recursos necessaris. No obstant això, tant de bo no haguérem de fer-la perquè totes les famílies tenien accés als recursos públics i socials per a cobrir les necessitats bàsiques. Aquesta campanya no és caritat, sinó un dret per a totes aquestes famílies’.

Per aquest motiu, tots els productes que s’arrepleguen, es repartiran a partir del dia de Nadal fins a principis d’any, ja que segons Toni Pla, ‘demanem aliments no peribles perquè la idea d’aquesta campanya no és arreplegar aliments per a consumir-los durant aquestes dates. És un suport, però no solament per a Nadal’.

Una vegada finalitzada aquesta campanya, en la qual es pot col·laborar portant les borses a la seu de l’Associació Veïnal de Patraix (Plaça de Patraix, 13) tots els dimarts, dimecres i dijous de 18.00 hores a 21.00 hores, tots aquests productes es lliuraran de forma discreta a les famílies. ‘Amb la col·laboració dels serveis socials de l’Ajuntament de València, es lliurarà els lots de productes a les famílies més necessitades amb total discreció. Se’ls telefonarà, i se’ls anirà citant en diferents horaris perquè ningú se senta incòmode en arreplegar-ho’.

Solidaritat i respecte són uns valors molt presents en aquest barri. Per açò, dins de la seua campanya ‘Nadal Solidari’, han organitzat diferents esdeveniments per a ajudar i fer gaudir als veïns, però també per a evitar que ningú es quede sol.

A València Extra t’informem de tots els actes:

13/12/16 a les 18.00 hores: “Nit de les Veles”. Acte conjunt de L’Atelier de Dansa de Patraix amb l’AV Patraix per a celebrar Sant Lucia, el pas de la foscor a la llum. Xicotet concert i ball en la Pl. de Patraix

18/12/16 a les 11.00 hores: “Sarau de Patraix”. Acte conjunt del Grup de Danses Samaruc i l’AV Patraix. Rondalla en la Pl. de Patraix.

23/12/16 a les 18.30 hores: “Cavalcada de Papà Noel i lliurament de cartes”. Associació de Comerciants de Patraix juntament amb l’AV Patraix. Recorregut pel barri i lliurament de cartes en la Pl. de Patraix. Papà Noel també arreplegarà aliments no peribles i productes d’higiene.

24/12/16 a les 18.00 hores: “Visita de Papà Noel als xiquets ingressats en l’Hospital Peset”

31/12/16: “Cap d’Any a Patraix”. Muntatge de la foguera solidària, repartiment de raïms i cava, campanades en directe des del campanar de Patraix i revetla. Una oportunitat per a compartir experiències amb tots els veïns.

tags

feria tomate perelló

Més notícies

campaña prevencion suicidio

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × quatre =

imed hospitales
trobades escola valenciana
oceanografic aniversario
mas mislata