Paiporta tradueix al llenguatge de signes els plens municipals

Paiporta tradueix al llenguatge de signes els plens municipals

L’Ajuntament de Paiporta ha iniciat recentment la traducció al llenguatge de signes dels plens municipals amb l’objectiu de fer cada vegada més accessible la gestió de la vida pública a les persones amb diversitat funcional.

La traducció és possible gràcies al conveni de col·laboració signat entre la regidoria de Benestar Social i la Federació de Persones Sordes de la Comunitat Valenciana (Fesord-CV). A més de la traducció per al públic assistent al saló de plens, també s’ofereix en les retransmissions en directe del ple a través d’internet, després d’haver portat a terme diferents millores en el sistema de captació i emissió del senyal per streamming.

Amb aquest pas endavant per la inclusió, l’Ajuntament té la intenció de “facilitar l’accessibilitat a la informació i la comunicació de les persones amb discapacitat auditiva, ja que aquestes persones tenen dret a estar informades i a poder participar de la vida pública, i és la nostra obligació treballar perquè així siga”, ha afirmat la regidora de Benestar Social, Maribel Albalat.

A més d’aquesta mesura per a fer les sessions plenàries accessibles a tota la ciutadania, també s’ha implantat, després de renovar en profunditat la web municipal, un sistema que permet a totes les persones amb diversitat funcional navegar per les diferents àrees d’aquest espai a internet. Aquesta ha sigut una iniciativa de l’àrea de Modernització que es va acabar de desenvolupar a finals de 2017 i ja funciona a ple rendiment des de principis d’aquest 2018.

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

sis + 8 =