Paiporta modifica les ordenances fiscals amb criteris socials i de sostenibilitat mediambiental

FOTO: L'equip de govern vota durant el ple d'aquest dijous a Paiporta

Paiporta modifica les ordenances fiscals amb criteris socials i de sostenibilitat mediambiental
29/10/2016 -

El ple municipal de l’Ajuntament de Paiporta va aprovar aquest dijous canvis en algunes de les seues ordenances fiscals “amb criteris socials i de sostenibilitat mediambiental”, segons va explicar la regidora d’Hisenda i Administració General, Beatriz Jiménez. Els grups de l’equip de govern, format per Compromís, PSPV-PSOE i PodEU, votaren en bloc a favor dels canvis, mentre que el Partit Popular es va abstenir en alguns punts, va votar a favor d’altres, i va presentar algunes esmenes en altres casos, iniciatives que foren rebutjades per majoria. Ciudadanos va donar suport a totes les modificacions a excepció d’una, en què s’abstingueren.

Els canvis per a les ordenances de 2017 se centren en les bonificacions de la taxa de fem, de les proves de selecció de personal, de l’Impost de Béns Immobles (IBI) i de l’Impost d’Activitats Econòmiques (IAE). En total, i d’acord amb els informes previs de la intervenció municipal, l’Ajuntament deixarà de percebre 23.000 euros, una quantitat “assumible, ja que les modificacions beneficiaran a un gran nombre de persones”. Segons dades del Ministeri d’Hisenda, Paiporta és la localitat de l’Horta Sud amb una menor pressió fiscal i, malgrat això, es continua baixant aquest paràmetre.
Quant a la taxa de fem, que ja va quedar bonificada en 2015 per a persones aturades, jubilades amb un nivell de renda baix, i famílies nombroses i monoparentals, ara també queda bonificada al 100% per a persones pensionistes, una demanda detectada en l’últim any.

En el càlcul de l’IBI, se sumarà en 2017 un nou tram de bonificació del 25% per a famílies nombroses amb habitatges amb valor catastral entre 85.001 i 150.000 euros. Abans, només hi havia bonificació per a les cases de menys de 85.000 euros.

També amb criteris socials, l’Ajuntament de Paiporta bonificarà el 95% de l’IBI dels locals de les escoles de música de les dues bandes del poble, la Unió Musical i la Banda Primitiva. “Amb aquesta mesura, volem promoure l’educació musical dels i les joves, en un poble com Paiporta, amb tanta tradició de músics d’alt nivell”, va explicar durant la seua argumentació la regidora d’Hisenda, Beatriz Jiménez.

A més de criteris socials, també s’han tingut en compte criteris de sostenibilitat ambiental per a modificar altres taxes i tributs. Els vehicles híbrids, elèctrics i de biocombustible tenien bonificat un 25% aquest impost. A partir de 2017, tindran bonificat el 75%.

La rebaixa en l’IBI per a habitatges que instal·len sistemes d’aprofitament de l’eneregia solar passa del 25% al 50%, mentre que els negocis que utilitzen aquests sistemes veuran bonificat el seu IAE en un 25%.

En la seua defensa de la proposta, la regidora de Cooperació Social i Voluntariat, Isabel Martínez, va explicar que les noves ordenances fiscals “porten a la pràctica polítiques de fiscalitat més justa i progressiva, un dels objectius del pacte de govern” subscrit entre les tres forces polítiques que el conformen. Els canvis aprovats dijous no baixen i preserven la recaptació, “mantenen el nivell d’ingressos perquè, d’aquesta manera, es garanteix la prestació de serveis des de l’Ajuntament que són molt necessaris, especialment, per a la població més vulnerable”, va concloure Martínez.

La regidora de Foment de les Arts Escèniques i Biblioteca, Teresa Verdú, va incidir en el seu discurs en la vessant referent a la sostenibilitat de les mesures, amb rebaixes per als vehicles menys contaminants, “mesures essencials per a la protecció del medi ambient”, al mateix temps que va subscriure l’opinió de companys i companyes d’equip de govern.

Notícies relacionades

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

prevencion accidentes ciclistas
sona la dipu
biopark
ACST Torrent

Notícies destacades

Aplicacion movil
Anunciate en Valencia Extra