caixa popular

Paiporta és el tercer municipi valencià amb millor índex de transparència

Paiporta és el tercer municipi valencià amb millor índex de transparència
25/04/2017 -

L’Ajuntament de Paiporta és el tercer més transparent del País Valencià, d’acord amb l’informe de l’observatori independent i obert a la ciutadania de Dynamic Transparency Index (Dyntra). Analitzats els 150 paràmetres de la informació municipal i l’acció de govern, aquesta entitat participativa i no subjecta a cap govern dictamina que el consistori paiportí compleix el 71% dels ítems establerts per Dyntra i es col·loca tercer del total de 74 municipis valencians de més de 15.000 habitants.

Aquesta situació, que fa referència al període 2016, contrasta amb la del 2015, baix l’equip de govern del Partit Popular, quan Paiporta tan sols complia el 31% dels paràmetres (44 de 143) i se situava més enllà de la posició 30 del ranking.

A escala estatal, Paiporta se situa com el 17é municipi més transparent d’Espanya d’un total de 338 analitzats. A escala provincial, Paiporta ocupa el segon lloc d’un total de 35 consistoris analitzats. En tota la comarca de l’Horta, l’ajuntament paiportí és el número u, seguit de Torrent i Paterna. En tota la Comunitat Valenciana, tan sols La Nucia i Gandia milloren les xifres de Paiporta, amb un 73% i 72% de requisits complits, respectivament.

Aquesta notable millora en la transparència de Paiporta “es deu a una aposta decidida per obrir les portes i finestres de l’Ajuntament perquè la ciutadania puga observar el que ocorre amb els diners públics i amb els càrrecs polítics, tècnics i personal en general que hi treballa dins”, ha afirmat l’alcaldessa de Paiporta, Isabel Martín.

Iniciatives com la posada en marxa del Portal de Transparència, el juliol del 2016, han sigut determinants per a una escalada de quasi 30 posicions en aquest rànquing que elaboren analistes independents a partir de la informació penjada en la pàgina web municipal. “Quan arribàrem al govern, vàrem adquirir el compromís d’obrir l’acció de l’equip de govern a la ciutadania, i així ho hem fet, amb el Portal de Transparència, però també amb assemblees i trobades amb l’alcaldessa i els regidors i regidores, per a informar d’obres, o per a decidir les activitats de les festes”, ha afegit la regidora de Transparència, Modernització i Participació Ciutadana, Encarna Signes.

Entre les millors notes de l’Ajuntament de Paiporta segons Dyntra es troba un 92% de compliment en els paràmetres de transparència econòmica, entre els quals es compleixen el 100% en informació pressupostària i comptable, ingressos i despeses, i deutes municipals. El compliment arriba fins al 85% en el capítol de contractacions i serveis, amb un 100% en relacions i operacions amb proveïdors i contractistes, i un 88% en informació sobre contractes i subvencions concedides.

En urbanisme i obres públiques, els requisits complits per Paiporta arriben fins al 78%, amb un 100% en capítols com pla d’ordenació i convenis urbanístics, decisions sobre requalificacions i adjudicacions, i indicadors urbans.

“Tot i que les xifres són molt bones, continuem treballant per millorar la transparència de l’acció del nostre equip de govern perquè la ciutadania compte amb la màxima informació”, ha afirmat l’alcaldessa, Isabel Martín. En aquest sentit, es treballa diàriament en els continguts del Portal de Transparència, molt prompte es presentarà una nova web municipal més senzilla i accessible, i es mantenen activitats com les trobades amb l’alcaldessa i l’equip de govern amb els seus corresponents grups de seguiment de les propostes realitzades.

Martín també ha destacat la bona tasca que s’està portant a terme des de l’àrea de modernització i la de comunicació i imatge, en col·laboració constant amb les diferents àrees municipals que proporcionen la informació que posteriorment es posa a disposició de la ciutadania.

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

18 + setze =

90s love u
corts valencianes
cultura diputacion de valencia
ruta tapa del puig