Oltra ha destacat que el Consell d'Europa "estudiarà incloure alguns projectes de la Comunitat Valenciana com a exemple de bones pràctiques"

La vicepresidenta ha mantingut reunions amb autoritats del Consell d’Europa per a tractar temes sobre violència de gènere, protecció de la infància, migracions i persones refugiades

Guardar

oltra_photo5891185917715130804
oltra_photo5891185917715130804

La vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha declarat que el Consell d'Europa "estudiarà incloure alguns projectes de la Comunitat Valenciana com a exemple de bones pràctiques" després de conéixer diferents iniciatives del Consell que la vicepresidenta ha presentat durant aquesta setmana.

Mónica Oltra ha fet un balanç "molt positiu" del viatge que ha realitzat aquesta setmana per Brussel·les, Estrasburg, Luxemburg, i que ha tancat aquest divendres amb una visita a la ciutat de Mechelen.

Ha destacat la seua participació en el Consell EPSSCO "on fixem la postura comuna de les comunitats autònomes a Espanya", a més de les trobades que ha mantingut amb el Consell d'Europa i en els quals s'ha tractat sobre violència de gènere, protecció de la infància, migracions i persones refugiades, així com sobre el poder local i regional.

"Hem pogut promocionar la participació d'Espanya i en concret de la Comunitat Valenciana en aquestes institucions", ha afirmat.

La vicepresidenta ha destacat també la reunió mantinguda amb el gabinet del vicepresident de la Comissió Europea, Jyrki Katainen, en la qual es va plantejar "la promoció dels drets socials a Europa amb el suport de fons europeus".

Durant la jornada d'aquest divendres, la vicepresidenta ha visitat la localitat de Mechelen a Bèlgica per a conéixer les polítiques inclusives que s'han fet en matèria de refugiats i de persones migrants en aquest municipi, on conviuen 85.000 habitants de 138 nacionalitats i 69 llengües diferents.

La vicepresidenta, que s'ha reunit amb autoritats de l'Ajuntament de Mechelen, ha elogiat el treball de l'equip de professionals d'aquest ajuntament, l'alcalde del qual va ser triat millor alcalde de la Unió Europea, i on han sabut traslladar als ciutadans que "la diversitat és un valor i que la gent se senta orgullosa d'aqueixa diversitat".

Oltra ha destacat les polítiques socials desenvolupades "des de la inclusió i la integració però també des de la prevenció". Els equips treballen amb les persones migrants i refugiades afavorint des del primer dia la integració social, lingüística i laboral amb polítiques transversals que impliquen als serveis socials, als serveis educatius i a la societat civil", ha indicat.

Respecte a açò, la vicepresidenta ha assenyalat que el Consell de la Generalitat va ser "el primer govern que va visitar un camp de refugiats a Grècia", i ha recordat a l'Executiu espanyol "l'obligació de complir amb els compromisos de la Unió Europea i acollir la seua quota d'1.400 refugiats d'ací al final d'any".

Durant la jornada en Mechelen, la vicepresidenta ha visitat també el centre de joventut ROJM, on es treballa la inclusió dels adolescents i joves que han arribat, i la prevenció de fenòmens de radicalització que "en aquesta ciutat, a diferència d'altres llocs, no es donen", i també el Kazerne Dossin, que alberga un museu i centre de documentació sobre l'Holocaust i els Drets Humans.

Destacats