40 anys fent valors Caixa popular

Obres Públiques reuneix als operadors ferroviaris per a millorar la gestió del Corredor Mediterrani

Obres Públiques reuneix als operadors ferroviaris per a millorar la gestió del Corredor Mediterrani
17/06/2016 -

La Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori ha convocat la tercera Taula Estratègica sobre el Corredor Mediterrani reunint als operadors ferroviaris per a conèixer la seua opinió i suggeriments sobre aquest projecte. Les aportacions dels actors del transport, la seua experiència i els seus problemes diaris es consideren fonamentals per a obtenir els coneixements necessaris a l’hora d’analitzar i planificar correctament l’obra i la gestió posterior.

Per a la conselleria, la manera apropiada de planificar les infraestructures i les inversions passa per conèixer el potencial real d’una infraestructura, així com per preparar prèviament la gestió de la mateixa, cercant l’eficiència del sistema de transports i d’inversions públiques.

En aquest sentit, la Conselleria d’Obres Públiques entén que és imprescindible planificar i informar perquè les empreses privades i han lamentat les incerteses que el Ministeri de Foment.

Gestió integral

D’aquesta manera, la conselleria advoca per una gestió integral i adequada de les línies, de les plataformes logístiques ferroviàries (que, en el cas valencià, estan encara per construir) dels ports i dels centres logístics i de producció de la Comunitat Valenciana que faciliten les exportacions valencianes. Cal tenir en compte que, actualment, hi ha poc ús del ferrocarril en la majoria de sectors productius, com l’agroalimentari o el ceràmic. Només algunes excepcions puntuals com el sector automobilístic o siderúrgic tenen un percentatge d’ús major del 10%.

Per a la Generalitat ampliar l’ús del ferrocarril a sectors d’alta exportació o a empreses xicotetes i mitjanes, que actualment no ho utilitzen per la seua grandària, és un dels reptes del futur per al sector i que tenen un ampli potencial de creixement a la Comunitat Valenciana, on les empreses mitjanes i xicotetes són àmplia majoria.

Les taules sectorials

En la jornada han participat diferents empreses, algunes valencianes o amb important seu a València, com Logitren o Stadler rail (antiga Vosssloh) i empreses nacionals com ViiA, Continental RAil, Transfesa, SLISA, AEFP, Grup Alonso o Transnatur, dedicades tant al transport ferroviari com a la gestió de terminals ferroviàries, publiques i privades.

Aquestes taules estratègiques s’emmarquen dins del Fòrum Valencià pel Corredor Mediterrani, constituït per la consellera María José Salvador el passat mes de març per a aglutinar a tota la societat valenciana al voltant del projecte del Corredor Mediterrani. L’objectiu és millorar la competitivitat de l’economia valenciana i augmentar la quota del ferrocarril a la Comunitat Valenciana, en optimitzar la qualitat i la sostenibilitat del transport.

Les reunions han sigut convocades per la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori amb la col·laboració del Consell de Cambres de comerç de València i Feports, a fi de congregar als principals sectors de l’economia valenciana relacionats amb el Corredor per a conèixer la demanda real i cercar, a través del coneixement, una major optimització de les infraestructura ferroviàries i logístices de la Comunitat.

tags
Compartir

Notícies relacionades

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vacaciones en salou
biopark
sona la dipu
les arts volants
ACST Torrent

Notícies destacades

Aplicacion movil
Anunciate en Valencia Extra