40 anys fent valors Caixa popular

Obres Públiques completa el procés de traspàs d’activitat i gestió de les Infraestructures Ferroviàries i Tramviàries de la Generalitat

Obres Públiques completa el procés de traspàs d’activitat i gestió de les Infraestructures Ferroviàries i Tramviàries de la Generalitat
14/10/2016 -

La Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori ha completat el procés de traspàs d’activitat i gestió de les Infraestructures Ferroviàries i Tramviàries de la Generalitat a fi de millorar la seua gestió.

Fins al moment, Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), a més d’explotar el servei de metres i tramvies, era titular i gestionava la majoria de les infraestructures ferroviàries i tramviàries de la xarxa de Metrovalència i TRAM d’Alacant. Al seu torn, Entitat d’Infraestructures de la Generalitat (EIGE), era titular i gestionava les infraestructures que va construir.

Per a ordenar de forma òptima les competències dels diferents ens i millorar l’eficiència econòmica i de gestió, la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, a través de l’Ordre 2/2016, de 15 de febrer, va aprovar el catàleg d’infraestructures ferroviàries i tramviàries de la Generalitat Valenciana i la seua adscripció a l’efecte d’administració.

Com a fet més destacable, EIGE deixa de ser administrador d’infraestructures ferroviàries i la seua activitat en aquest sentit es traspassa per complet a FGV.

Amb l’acord subscrit entre els gerents de FGV, Angel García de la Bandera, i EIGE, Helena Beunza, s’ha tancat el procés de transferència de les infraestructures ferroviàries i tramviàries que gestionava EIGE. Per a materialitzar el traspàs a FGV, s’ha aprovat la cessió d’actius i passius adscrits a l’activitat ferroviària en EIGE, així com dels treballadors de l’entitat dedicats a l’activitat ferroviària.

Entre les infraestructures que passa a gestionar de manera directa FGV es troben, entre altres, la Línia 2 del TRAM d’Alacant, l’ampliació de Metrovalencia a Riba-roja de Tùria, les obres de la futura T2 de València o els trams subterranis construïts a Alboraia i Benimàmet, amb les seues corresponents estacions.

García de la Bandera ha explicat que “amb aquesta decisió, resultat de l’aposta decidida de la Generalitat pel transport públic i una gestió eficient d’aquest, FGV reforça la seua posició com a empresa pública dedicada a l’explotació i gestió de les seues pròpies línies, allunyant-se de les opcions concessionals o possibles privatitzacions que es van barrejar en el passat”.

Per al director gerent de FGV “el tancament d’aquest procés de transferència reforça la posició de l’empresa i permet establir una forma més pràctica i eficient de gestionar la xarxa autonòmica, en la qual solament un ens serà l’encarregat d’explotar el dia a dia de la infraestructura i dels serveis que presta”.

D’aquesta forma, FGV a més d’operar el servei, com ja feia fins ara, gestionarà totes les infraestructures de transport ferroviari i tramviari de titularitat autonòmica, tant en servei com en procés de construcció.

tags
Compartir

Notícies relacionades

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vacaciones en salou
Conciertos de viveros fira de valencia 2017
biopark
sona la dipu
les arts volants
ACST Torrent

Notícies destacades

No hi ha notícies

Aplicacion movil
Anunciate en Valencia Extra