caixa popular

Comencen les obres de neteja i reparació del Tram I del Col·lector Nord

Comencen les obres de neteja i reparació del Tram I del Col·lector Nord
02/05/2017 -

El regidor del Cicle Integral de l’Aigua, Vicent Sarrià, ha informat que hui comencen les obres de neteja i reparació del Tram I, integrat en el denominat Col·lector Nord I-II-III. Es tracta d’una infraestructura “fonamental” per a garantir el “bon funcionament del sanejament de la ciutat”, segons ha explicat.

Aquest col·lector comprén gran part de la zona nord de la ciutat (Torrefiel, Benicalap, la Saïdia, Morvedre, Orriols, Mestalla, Benimaclet, Exposició, Algirós, etc.) i la zona situada al sud del llit vell del riu Túria (Pla del Remei, Gran Via, Russafa, Montolivet), així com gran part de Ciutat Vella. El Tram I és un col·lector visitable mixt de pluvials i residuals que discorre per davall del llit vell del riu Túria pel marge dret, i hi ha a l’altura de l’avinguda de la Plata una arqueta que separa les aigües residuals de les pluvials per mitjà d’una caiguda situada en la mateixa secció.

Des de l’arqueta situada a l’avinguda de la Plata fins a l’arqueta situada davall de la rotonda del centre comercial El Saler, el col·lector és únic i insubstituïble, amb una secció en la part inferior per a les aigües residuals, no visitable i sense registrar, i amb una secció visitable en la part superior per a les aigües pluvials.

En l’actualitat, l’aigua residual circula per la secció visitable destinada a aigües pluvials, i hi ha en algun punt de la secció d’aigües residuals algun impediment que impedeix el pas normal d’aigua. Abans de la neteja del tram, i atesa l’existència de gran quantitat d’aigua i la impossibilitat de deixar el col·lector sec, es requereix una sèrie de treballs previs complementaris, com ara execució d’arquetes de connexió, col·locació de comportes o obertura de llosa que permeta l’accés a l’interior del col·lector per a la derivació de part de les seues aigües.

“Totes aquestes actuacions són imprescindibles per al desenvolupament complet dels treballs de neteja i reparació del Col·lector Nord”, ha indicat el regidor. Els treballs de neteja es concentraran inicialment en l’arqueta situada al marge dret del llit del riu, a l’altura de l’avinguda de la Plata. Estos treballs de neteja requeriran l’ús de maquinària d’última generació per a l’aspiració dels residus i personal especialitzat en treballs en espais confinats, de tipus bus, atesos els riscos higienicosanitaris que comporten.

Les afeccions de l’entorn dels treballs es veuran minimitzades amb l’ús de mesures correctores, tant d’impacte visual com d’ús de substàncies que redueixen la generació d’olor del mateix col·lector. Vicent Sarrià ha destacat que amb aquestes actuacions, que duraran quatre mesos, “es millora de manera substancial el servici a la ciutadania i les condicions higièniques necessàries en la ciutat”.


festival jazz palau de la musica

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dinou − quatre =

90s love u
corts valencianes
ruta tapa del puig