caixa popular

Nova plantilla i organització de l’àrea de Benestar Social

Nova plantilla i organització de l’àrea de Benestar Social
28/09/2017 -

Els sis nous funcionaris interins ja treballen en l’àrea de Benestar Social, una àrea que ha vist duplicada la seua plantilla amb la corresponent millora del servei, tal com ha senyalat l’alcaldessa del municipi, Conxa Garcia, «Ara tenim a Picassent més professionals públics per oferir una millor atenció social a totes les persones que ho necessiten, fent que els tràmits i les atencions siguen més ràpids i amb més qualitat».

Amb la nova plantilla, l’àrea de Benestar Social ha quedat organitzada de la següent manera: Una treballadora social és la coordinadora de tots els serveis, programes i departaments de l’àrea. Un treballador social s’encarrega de l’atenció i la tramitació d’ajudes socials municipals, renta garantida, etc. El servei de la dependència compta amb una treballadora social destinada exclusivament a la valoració del grau de dependència, de fet, des que fa uns mesos la Generalitat va passar la competència de la valoració de la Llei de la Dependència, a l’Ajuntament de Picassent s’ha reduït en un 50% els expedients que estaven pendent de valorar des de fa anys. Al mateix departament, una altra treballadora social, s’encarrega d’atendre les persones que vulguen iniciar el tràmit de la Dependència així com sol·licitar serveis com la teleassistència, el menjar a casa, l’ajuda a domicili, o sol·licitar qualsevol ajuda d’altres administracions.

Les educadores socials, per la seua banda, s’encarreguen, entre altres funcions, de coordinar el taller de jardineria de joves amb discapacitat, absentisme escolar a més d’acompanyar i fer visites als domicilis de les persones usuàries dels Serveis Socials. Per la seua banda, les psicòlogues han posat en marxa grups terapèutics d’acompanyament, grups de dones, així com oferir atenció psicològica individualitzada a les persones derivades des dels Serveis Socials, Seafi, Igualtat, etc.

El Seafi, amb una psicòloga i una educadora social, continuaran encarregant-se de l’atenció terapèutica amb famílies i menors en situació de rics i la UPCCA, amb una psicòloga, és l’encarregada de la prevenció a escala escolar i la teràpia amb menors de les conductes addictives i drogodependències. L’atenció al públic i la tasca administrativa la realitzaran un auxiliar i un administratiu.

El regidor de l’àrea, Carles Silla, ha manifestat que, «Amb aquesta nova plantilla, podem dur endavant nous programes i serveis destinats a atendre la gent més vulnerable del municipi, fent així que ningú es quede fora del cercle del benestar social».

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

11 − deu =

sempre teua
cartel de fiestas de torrent
Cena de los idiotas en el Talia
Cena de los idiotas en el Talia
Turismo salou