Nova il·luminació i millors accessos a la muralla de l’antic jardí botànic

Fotos: Sergio Maestro y Encarna Sebastiá

Nova il·luminació i millors accessos a la muralla de l’antic jardí botànic
10/01/2017 -

El pla RIHA va ser posat en marxa per la Diputació de València per a restaurar i conservar béns immobles de valor històric a la província. Acollint-se a este pla, l’Ajuntament de Puçol va rebre una subvenció de 30.000 euros que s’han invertit en la il·luminació nocturna i millors accessos a la muralla de l’antic jardí botànic. Per als veïns, ha sigut un bell regal de Reis veure la muralla il·luminada per primera vegada en la seua història la nit del 5 de gener.

Les muralles que rodejaven el jardí botànic del Palau Arquebisbal van ser construïdes en el segle XVIII. A mitjan segle XX el seu interior va ser ocupat en part pel camp de futbol de la UD Puçol. En 1998, les muralles van ser restaurades per l’ajuntament i un any després, amb la inauguració del nou camp municipal José Claramunt, el vell camp de futbol va ser destinat a altres activitats, com la nit de coets en festes o la setmana taurina a l’estiu.

027-nueva-iluminacion-muralla-3Encara que formen part del patrimoni municipal, en el que portem del segle XXI no s’havia realitzat cap mesura de protecció ni de millora sobre les muralles, fins que en 2015 l’Ajuntament de Puçol va sol·licitar una subvenció a la Diputació de València per a posar en valor la muralla de l’antic jardí botànic situada a l’entrada del nucli urbà. Una vegada coneguda la subvenció final, de 30.00 euros, es va adaptar el projecte per a poder realitzar una actuació integral amb eixa quantitat.

El projecte definitiu, redactat per l’arquitecta municipal María Jesús Camacho, consta d’una sèrie de balises d’il·luminació encastades en el sòl, amb cos de techno polímer, capçal superior d’alumini i difusor de policarbonat mat.

027-nueva-iluminacion-muralla-1El contracte va ser tret a licitació i l’oferta més avantatjosa va ser la de Geocivil, per la qual cosa a l’octubre es va aprovar l’adjudicació, l’11 de novembre es va realitzar l’acta de replantejament de l’obra i, a falta d’alguns detalls, la nit del 5 de gener els veïns de Puçol van poder veure per primera vegada il·luminada l’emblemàtica muralla.

“L’objectiu sempre és racionalitzar el gasto, per això hem ajustat el projecte a la subvenció rebuda i, a més, ajustarem en la mesura que es puga el cost de mantindre una il·luminació durant l’horari nocturn”, explica el regidor Xavier Alcácer. “Hem optat per una il·luminació amb balises en el sòl per ser les més segures i, al mateix temps, hem aprofitat per a millorar l’accessibilitat de la muralla per mitjà de la construcció d’una rampa enfront de l’arc, el que contribuïx a posar en valor esta zona del nucli urbà, ja que esta actuació complementa el jardí que ja es va realitzar el passat any en el carrer Cabeçol”.
Una zona verda, millors accessos i il·luminació nocturna, tres treballs coordinats que han permés donar un nou aire a un dels elements emblemàtics del patrimoni històric de Puçol.

Notícies relacionades

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

Diputacion de Valencia
donacion al diario
ACST Torrent
Aplicacion movil
Anunciate en Valencia Extra