Nova cita de 'Literatura al Magnànim' amb Santiago Posteguillo i la literatura insòlita

El 8 de juny, a la Biblioteca Pública de València, l’escriptor valencià parlarà dels enigmes i les claus de la “Literatura insòlita” durant la quarta jornada d’aquest cicle

Guardar

santiago-posteguillo
santiago-posteguillo

L’escriptor Santiago Posteguillo serà el protagonista de la quarta entrega del cicle Literatura al Magnànim, el proper dijous 8 de juny, a les 19:00 hores, a la Sala del Fons Local de la Biblioteca Pública de València. La Literatura insòlita és el tema escollit per l’autor valencià per a parlar amb el públic, els aficionats a la lectura i els seguidors que s’apropen a escoltar la xarrada i participar en la mateixa.

Posteguillo és el quart convidat de Literatura al Magnànim, cicle pel qual han passat ja Víctor del Árbol, Rosa Ribas i Care Santos. Encara restarà una última cita amb la narrativa que protagonitzarà Alicia Giménez Bartlett, el dia 15 de juny, la qual servirà per a tancar aquesta edició del cicle parlant de la Novela Negra: claves literarias y sociales.

Aquesta és una iniciativa organitzada per la Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d’Estudis i d’Investigació, dependent de l’Àrea de Cultura de la Diputació de València, i que compta amb la col·laboració de la Generalitat Valenciana, a través de la Biblioteca Pública de València.

 

Figura clau de la novel·la històrica

Santiago Posteguillo(València, 1967) és filòleg i doctor per la Universitat de València, a més de professor a la Universitat Jaume I de Castelló, on va dirigir l’Institut Interuniversitari de Llengües Modernes Aplicades de la Comunitat Valenciana. Autor de més de setanta publicacions acadèmiques, en 2006 es llançà a publicar la seua primera novel·la, Africanus, el hijo del cónsul (Ediciones B, 2006), la qual es va convertir en la primera part de la trilogia sobre Escipión el Africano, i que va continuar amb Las legiones malditas (Ediciones B, 2008) i La traición de Roma (Ediciones B, 2009). Posteguillo, que es declara un apassionat de l’Antiga Roma des de ben menut, va continuar la seua producció literària amb una nova trilogia, centrada, en aquesta ocasió, en la figura de l’emperador romà Trajano, formada per Los asesinos del emperador (Planeta, 2010), Circo Máximo (Planeta, 2013) i La legión perdida (Planeta, 2016).

També ha publicat La noche que Frankenstein leyó El Quijote (Planeta, 2012) i La sangre de los libros (Planeta, 2014), obres centrades en les curiositats, els secrets i els enigmes més sorprenents de la literatura universal. D’entre els guardons rebuts, destaquen el Premi de les Lletres Valencianes (2010), el Premio de Literatura Histórica (2013) o el Premio Internacional de Novela Histórica de la Ciudad de Zaragoza (2008).

Destacats