caixa popular

Nous Espais assessora a més d'un centenar de persones sobre les clàusules sol

El servei, que es va iniciar al gener, orienta de manera gratuïta i personalitzada als propietaris que poden haver-se vist perjudicats

Nous Espais assessora a més d'un centenar de persones sobre les clàusules sol
18/04/2017 -

L’Ajuntament de Torrent, a través de l’oficina municipal d’habitatge, Nous Espais, ha prestat assessorament gratuït i personalitzat sobre les clàusules sol de les hipoteques, a més d’un centenar de veïns i veïnes, des del seu inici en el mes de gener. Este servei, que es va crear a causa de la sentència del Tribunal Europeu sobre la gestió il·legal de les clàusules sol en milers d’immobles, ha tingut un gran acolliment entre els propietaris i propietàries d’immobles que poden haver-se vist perjudicats sent 450 persones interessades les que s’han dirigit a les oficines de Nous Espais sol·licitant informació.

La Consellera Delegada de Nous Espais, Inma Amat, ha destacat la importància de la labor d’este servei, ja que ha tingut una gran acceptació entre la ciutadania. “Són moltes les ofertes que han sorgit després de la sentència del Tribunal Europeu, i els afectats o els que creuen que poden estar-ho estan desorientats i no saben on acudir. Per açò hem creat este servei gratuït i amb la seguretat d’obtenir una bona orientació a través dels advocats del Col·legi d’Advocats i personal propi de Nous Espais”.

Davant la gran demanda de sol·licituds rebudes per a este assessorament, l’oficina ha ampliat els seus horaris d’atenció amb cita prèvia. Per a sol·licitar la cita es pot de cridar al número de telèfon 96 155 32 11, pertanyent a Nous Espais, situat en la plaça Major núm. 31.

Esta iniciativa és un més dels serveis de l’Oficina Municipal d’Habitatge de Nous Espais, que en els dos últims anys ha atés a un gran nombre de persones. L’any 2016, es van signar 80 contractes de lloguer dels quals 60 tenen una renda inferior a 300 euros i van ser llogats a famílies amb dificultat d’accés en el mercat de lloguer convencional; el servei d’assessorament jurídic va assistir a més cent cinquanta persones per a temes de lloguer, comunitat de propietaris i compravenda d’habitatge; 850 famílies van tramitar ajudes de lloguer i un dels serveis més importants de l’oficina, el Servei de Mediació Hipotecària va atendre en 2016 a 143 famílies amb dificultat per al pagament de la seua hipoteca.

En 2017 el Servei de Mediació Hipotecària que presta Nous Espais Torrent referent d’altres municipis, continua treballant de forma activa i eficaç i en constant col·laboració amb els Serveis Socials de l’Ajuntament, la plataforma d’afectats per la Hipoteca, amb els recursos propis necessaris i en col·laboració amb el centre de mediació del ICAV per a oferir a les famílies en procés de desnonament el necessari assessorament legal. Des de l’Oficina d’Habitatge s’ha aconseguit paralitzar desnonament, oferir resposta a les diferents problemàtiques hipotecàries, evitant la perduda de la casa, tramitant un lloguer social i trobant solucions als casos de famílies sense alternatives i que necessiten que l’administració es pose del seu costat.semana memoria historica paiporta

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × 3 =