caixa popular

"No et pugis a aquesta ona"

La campanya internacional de Greenpeace contra la contaminació per plàstics als oceans es presenta a València

"No et pugis a aquesta ona"
21/04/2017 -

Si t’informem que…

  • Cada segon, més de 200 quilos de fem arriben als oceans
  • Cada dia, s’abandonen 30 milions de llandes i botelles, només a Espanya.
  • Cada any, uns 8 milions de tones de plàstic van a parar a mars i oceans.
  • Per a 2020, s’estima una producció de més de 500 milions de tones de plàstics annuals. Açò suposa un increment del 900% de la seua producció en només 40 anys (respecte a nivells de 1980)
  • El lliurament de residus plàstics al medi ambient causa la mort de més d’un milió d’animals a l’any.

I ara recordem aquest xicotet detall:

  • El 100% d’aquesta contaminació és conseqüència de l’activitat humana.

Quina és la teua resposta?

Greenpeace ho té clar: “No et pugis a aquesta ona”

D’aquesta forma ho han expressat, durant el matí del dimecres 19 d’abril, a través d’una performance a la Plaça de l’Ajuntament, on simularen una gran ona amb “plàstic arreplegats del carrer” i una taula de surf, que apuntaven aquest lema: “No et pugis a aquesta ona”. Així ens ho explicava el portaveu de Greenpeace, Julio Barea, recordant que “els oceans s’estan convertint en abocadors de plàstic que no paren de créixer cada any”.

Aquest acte inaugura la campanya internacional llançada per l’ONG per crear conciència i donar visibilitat al greu problema de contaminació per plàstics als oceans – que a la vegada naix del moviment #BreakFreeFromPlastic. València ha estat la ciutat seleccionada per a la presentació per enfrontar aquest problema i treballar “activament en la implantació d’un sistema de devolució i tornada d’envasos, a pesar de la pressió d’envasadors, distribuidors i grans superfícies”, tal com apunta Barea.

Al context actual, la revisió de la normativa europea referent a producció i residus de plàstics és una oportunidad d’or per adoptar mesures que realment puguen solucionar aquest problema tan greu. Per això, Greenpeace ha exigit mitjançant petició als ministres europeus que adopten mesures urgents per reduïr els envasos de plàstic d’un únic ús.  A nivell nacional, la organització recull firmes per demanar a la Ministra de Medi Ambient, Isabel García Tejerina, tal com figura a la pàgina creada per aquest objectiu: “que s’assegure què la UE permeta als països comunitaris prendre mesures per restringir i reduïr la producció i l’ús dels envasos de plàstic; i que prenga mesures urgents per reduïr l’ús de plàstics d’un únic ús (…) al seu orige i promoure la innovació i el canvi de mentalitat”.

greenpeace-tejerina-no-et-pugis-a-aquesta-ona

Aquest problema no és nou però sí empitjora amb el temps, especialment si no es busquen solucions ni la societat està realment concienciada. Tots i cadascú de nosaltres podem fer molt més del que pensem. Fem tot allò que siga possible per què, en un futur, no ens lamentem per totes les coses que vam poder fer…i no férem.

tags

Més notícies

campaña prevencion suicidio

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

16 − 3 =

trobades escola valenciana
oceanografic aniversario
mas mislata