Cultura reconeix el Museu d’Història Natural d’Alginet

El museu té perfectament catalogades i informatitzades unes 2.000 mostres i recull una de les millors col·leccions de malacologia (mol·luscs), anèl·lids i artròpodes

31/01/2017 -

La Direcció General de Cultura i Patrimoni ha reconegut el Museu Valencià d’Història Natural d’Alginet, que posseeix una de les millors col·leccions nacionals de malacologia (mol·luscs), y la seua continuïtat és de gran importància per a preservar el patrimoni científic i cultural del territori valencià.

El museu acull les col·leccions macològiques de Martínez-Ortí, Borredà, B.J. Markus i Vicent Escutia, i les col·leccions d’anèl·lids d’Antonio Pérez Onteniente i d’artròpodes d’Emilio Monedero. A més, està previst incorporar noves col·leccions de distints grups zoològics tant actuals com fòssils.

El museu compleix les funcions de conservació, catalogació, investigació i divulgació científica a través d’activitats educatives a escolars, universitaris i al públic en general, que contribueixen a un major coneixement de la biodiversitat animal en la nostra societat, així com a col·laborar amb la conservació i la protecció de les espècies animals que habiten al nostre medi natural.

Actualment es tenen catalogades i informatitzades un total aproximat de 2.000 mostres que estan degudament conservades en sec o submergides en alcohol a disposició dels investigadors.

Moltes de les col·leccions que es conserven en el museu posseeixen ‘exemplars tipus’ que corresponen a aquells exemplars en què els investigadors es basen per a descriure espècies noves per a la ciència i que obligatòriament, segons el Codi Internacional de Nomenclatura Zoològica, han de conservar-se en museus perquè puguen ser revisats per altres científics.

L’estructura del museu es divideix en quatre sales: paleontologia, invertebrats, vertebrats i una sala que mostra la biologia dels sers vius. Quant a la divulgació científica del contingut del museu es programen visites guiades i tallers escolars.

Notícies relacionades

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

prevencion accidentes ciclistas
fiestas populares de paiporta 2017
biopark
sona la dipu
ACST Torrent

Notícies destacades

Aplicacion movil
Anunciate en Valencia Extra