Els municipis valencians inverteixen 2,6 milions d'euros d'ajudes de la Diputació a millorar les seues piscines

Guardar

2-Inauguración piscina en la Pobla del Duc foto_Abulaila (7)
2-Inauguración piscina en la Pobla del Duc foto_Abulaila (7)

Municipis valencians de 14 comarques han invertit al voltant de 2,6 milions d'euros en l'últim any en actuacions de millora de les seues piscines o els espais en els quals se situen aquestes infraestructures indispensables en el període estival. Aquestes inversions procedeixen del pla d'Inversions Sostenibles (IFS) i el pla d'Obres i Serveis Municipals (SOM) de la Diputació i s'han executat en el primer semestre de 2018 perquè les piscines estiguen llistes per als mesos d'estiu.

Amb aquestes ajudes de la Diputació, que alcaldes i alcaldesses de fins a 47 municipis han decidit destinar a l'adequació de piscines, en el marc de la política d'autonomia municipal per la qual aposta la corporació que presideix Jorge Rodríguez, s'han reformat els gots d'aquestes instal·lacions, s'han reparat revestiments, rehabilitat dutxes i vestuaris, renovat depuradores i instal·lacions elèctriques i condicionat recintes i entorns en general.

Entre les actuacions contemplades en el IFS 2017 destaquen les rehabilitacions dutes a terme a Requena, Teresa de Cofrentes, Chulilla, la Font d’en Carrós i Bicorb, on els ajuntaments han invertit entre 70.000 i 85.000 euros de la Diputació en les seues piscines. Quant al SOM; les principals obres en aquests recintes de bany han tingut lloc a Llanera de Ranes, Dos Aguas i Siete Aguas, on s'han invertit 110.000 euros en la piscina de cadascun d'aquests municipis, i a Teresa de Cofrentes, que ha destinat els 115.000 euros d'aquest pla de la corporació provincial a executar la segona fase de rehabilitació de l'edifici de la piscina municipal.

En opinió del president de la Diputació, Jorge Rodríguez, aquestes obres de millora en piscines i els entorns de les mateixes “demostren la responsabilitat d'alcaldes i alcaldesses i el seu criteri per a donar resposta a les necessitats i reivindicacions de les seues veïnes i veïns”. En el cas de les piscines municipals, “són infraestructures imprescindibles durant l'estiu i mig centenar de municipis han decidit que és prioritari millorar-les perquè tinguen el millor ús possible”, ha afegit el president.

A aquestes actuacions se sumen altres obres específiques en complexos esportius que inclouen la millora de piscines, executades amb fons del primer IFS engegat a la fi de 2015, amb el qual Rodríguez va decidir invertir en els municipis els 70 milions d'euros de superàvit que haurien acabat en els bancs. És el cas de la renovació de les instal·lacions de la piscina de la Pobla del Duc, la reparació de la piscina coberta de Benigànim o els 245.000 euros invertits en les piscines lúdiques de Picanya.

Destacats