Montón: ‘La salut dels valencians ha millorat gràcies a les ajudes enfront del copagament farmacèutic’

Foto: Ralf Roletschek

Montón: ‘La salut dels valencians ha millorat gràcies a les ajudes enfront del copagament farmacèutic’
07/09/2016 -

El nombre de tractaments farmacèutics i ortoprotètics abandonats a la Comunitat Valenciana ha descendit en un 27% entre els mesos de gener i juny del 2016 respecte al mateix període de l’any anterior, segons les últimes dades de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública.

Aquestes dades es registren després que, al gener d’enguany, Sanitat posara en marxa les ajudes per a pensionistes i persones amb diversitat funcional enfront dels copagaments farmacèutics i ortoprotètics.

Així ho ha destacat la titular de Sanitat, Carmen Montón, qui també ha ressaltat que “aquesta mesura que adoptem a principis d’enguany ha repercutit de forma molt positiva en la salut de les valencianes i els valencians i, en concret, ha millorat la salut de prop de 900.000 persones que s’han beneficiat de les ajudes enfront del copagament farmacèutic”.

En concret, fins a finals del mes d’agost, un total de 867.198 persones de la Comunitat Valenciana han rebut ajudes per a continuar amb els seus tractaments i han deixat d’abonar diners per les seues medicines o ortopròtesis. Cal recordar que, segons l’últim baròmetre sanitari del CIS del 2015, el 6,3% de valencians i valencianes van assenyalar que no van poder comprar el medicament receptat pel seu metge, xifra només superada pels ciutadans de Canàries, Ceuta i Melilla.

En concret, per tipus de diagnòstic, destaca la caiguda en abandó de tractaments de processos relacionats amb malalties cròniques com la hipercolesterolèmia (descens del 30%), la hipertensió o la diabetis (ambdues amb descensos de l’abandó de tractaments del 25%).

A més, també s’han reduït els abandons amb altres tractaments com l’osteoporosi (-32%), el lumbago (-34%) o el hipotiroïdisme (-23%).

Notícies relacionades

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

prevencion accidentes ciclistas
sona la dipu
biopark
ACST Torrent

Notícies destacades

Aplicacion movil
Anunciate en Valencia Extra