caixa popular

Montón ha destacat la gran labor dels infermers en el Dia Internacional de la Infermeria

”Infermeria, una veu per a Liderar”, és el lema que ha triat el Consell Internacional de la Infermeria per a la present edició

Montón ha destacat la gran labor dels infermers en el Dia Internacional de la Infermeria
12/05/2017 -

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Carmen Montón, ha ressaltat la labor dels més de 15.000 professionals de la infermeria en la sanitat valenciana durant un acte celebrat en l’hospital La Fe de València amb motiu del Dia Internacional de la Infermeria.

Montón ha destacat el paper “essencial i vertebrador que exerceixen les infermeres i infermers en el sistema sanitari, contribuint a fer una sanitat més humana, professional, científica i compromesa amb la qualitat assistencial que mereix la ciutadania”, tal com queda reflectit en la declaració institucional que ha realitzat la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública.
Segons la titular de Sanitat, “queda molt camí per recórrer i, per açò, s’ha fet públic el compromís d’avançar en la seua autonomia, potenciar la seua carrera professional, així com el compromís amb l’apoderament que afavorirà la autovaloración de la professió, els nous espais a conquistar en recerca, docència, gestió de recursos humans i econòmics i definició de les polítiques sanitàries, així com la seua contribució en el desenvolupament de la igualtat de gènere”.

A la inauguració de la jornada també han assistit la directora d’Infermeria del departament, Ana María Vivas, el president del Consell d’Infermeria de la Comunitat, José Antonio Àvila, la directora de l’Escola d’Infermeria La Fe, Esperanza Ferrer, i la directora d’Infermeria d’Atenció Primària, María José Lloria. Després de l’acte, la responsable de de la Unitat de Igualtat de la conselleria, Palmira Muñoz, ha pronunciat una conferència sobre “La infermeria i la Igualtat de gènere”, amb un posterior col·loqui i preguntes.

Commemoració en els departaments de salut 

“Infermeria, una veu per a Liderar. Aconseguint els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS)” és el lema que ha triat el Consell Internacional de la Infermeria (CIE) per a commemorar la present edició del Dia Internacional de la Infermeria, que en l’hospital Doctor Peset ha reunit a prop de 200 professionals d’infermeria i estudiants l’el seu Saló d’Actes, en la desena edició del seu fòrum d’infermeria.

La celebració d’aquesta jornada permet, any rere any, donar visibilitat al treballe infermer i a la seua contribució a la sostenibilitat del Sistema Sanitari. En el fòrum d’infermeria s’han exposat els projectes i activitats innovadores liderades pels professionals d’Infermeria implantats en el Departament de Salut València-Doctor Peset, que enguany inclouen programes grupales de treball amb pacients crònics, l’atenció d’infermeria en el programa de donant viu, implicació de les matrones en les gestacions amb presentació podálica i el paper de la infermera en l’atenció integral a la persona transexual.

A més, el fòrum té entre els seus objectius la posada en comú d’una selecció de la producció científica infermera del Departament generada durant l’any anterior i el foment de la recerca. L’alumnat de grau en Infermeria que realitza les seues pràctiques en el Departament i els Residents d’Infermeria també han participat en aquest esdeveniment. La infermera Soledad Giménez Campos, de l’Àrea d’Hospitalització a domicili i Telemedicina de l’Hospital Universitari i Politècnic La Fe, ha sigut l’encarregada d’iniciar el 10º Fòrum amb la ponència inaugural “Implantació del Llenguatge Infermer en la pràctica clínica. Oportunitats per al sistema sanitari”.

Per la seua banda, l’Hospital General de València ha elaborat una publicació titulada ‘Vivències en cooperació, explica’ns la teua experiència’, en la qual s’han arreplegat les actuacions que ha liderat infermeria per a la consecució dels objectius de desenvolupament sostenible (evitar les diferències socials, lluita contra la pobresa, igualtat de gènere, etc.). Aquest document s’ha realitzat des de la sotsdirecció d’infermeria amb la col·laboració de nombrosos professionals i cadascuna de les accions explicades inclou a les persones i els equips que han participat, un resum de l’actuació, amb quina organització s’ha treballat i quin ha sigut l’aportació o la labor exercida. El document ja s’ha pujat a la web de l’hospital i pot ser consultat per totes aquelles persones interessades.

L’Hospital Arnau de Vilanova-Llíria ha rendit un homenatge a la infermera Blanca Fernández, professional d’àmplia i dilatada trajectòria tant com a infermera clínica com posteriorment en llocs d’infermera gestora, participant també en comissions clíniques i de qualitat, formant a nous professionals i impulsant millores en la professió.

En l’hospital General d’Elx s’ha celebrat una jornada científica amb exposició de pòsters i comunicacions, i, en l’Hospital Provincial de Castelló, s’ha retut homenatge als infermers, infermeres, i auxiliars d’infermeria de major antiguitat.

Altres hospitals i centres sanitaris de la xarxa pública de la Conselleria de Sanitat també han volgut unir-se a aquesta celebració amb diverses iniciatives i esdeveniments, com a taules informatives, missatges de felicitació o homenatges als professionals amb major antiguitat.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

onze + quatre =

imed hospitales
trobades escola valenciana
oceanografic aniversario
mas mislata