Mobilitat Sostenible reforça la senyalització de la ruta escolar del CP Antonio Machado

Repintura dels senyals amb empremtes grogues per a facilitar-ne la detecció

Mobilitat Sostenible reforça la senyalització de la ruta escolar del CP Antonio Machado

La Regidoria de Mobilitat Sostenible ha reforçat esta setmana amb nova senyalització les tres rutes escolars del CP Antonio Machado, d’Orriols. Estes rutes, fins ara les úniques existents a la ciutat, van ser creades al gener del 2014, i la novetat és la introducció de senyalització horitzontal per a subratllar la seua existència i continuïtat. 

Així, des del Servici de Mobilitat Sostenible de l’Ajuntament de València s’ha procedit a la repintura dels senyals de “ruta escolar” a inici i fi de cada un dels tres itineraris que la componen i s’han introduït, com a novetat, empremtes grogues de 40 per 40 cm separades per uns 15 metres al llarg de tots els recorreguts, de manera que els usuaris detecten amb facilitat la continuació de l’itinerari.

Esta nova marca en estes rutes d’Orriols és fruit de la creativitat realitzada per les responsables del Col·lectiu Colecamins, que en breu inauguraran a Tres Forques i Patraix una nova ruta amb la participació de l’Ajuntament. Colecamins ha cedit esta marca per a rutes semblants que es desenvolupen en avant a la ciutat.

“El nostre objectiu no és assenyalar i sumar quilòmetres de rutes escolars, sinó que funcionen i siguen la principal via d’accés dels xicotets i xicotetes als col·les, perquè la manera en què les persones, des de molt menuts, es mouen pels seus barris i per la seua ciutat és una part fonamental de la seua formació”, apunta el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi.

Per eixe motiu, afig, “no sols reforçarem amb nova senyalització este antic projecte, sinó que des de la regidoria afavorirem en les pròximes setmanes la interactuació de l’AMPA i altres col·lectius socials dels barris d’Orriols i Torrefiel, amb els col·lectius Colecamins i la Coordinadora d’Educació 3F, a fi que compartisca les seues experiències per a consolidar unes rutes que no funcionen ni funcionaran per imposició administrativa, sinó perquè emanen del propi interés dels progenitors i dels barris implicats”.

Itineraris fins al CP Antonio Machado

Pel que fa a les rutes del CP Antonio Machado, la primera s’inicia al camí de Montcada amb el carrer de Pintor Jacomart per a continuar per Comte de Torrefiel fins al carrer del Riu Bidasoa. I d’esta última ja s’arriba al centre escolar per l’avinguda dels Germans Machado.

Una segona ruta, que s’inicia a la plaça del Tossal del Rei, continua pel carrer de Fray Francisco Cabezas i Gravador Fabregat fins a la plaça del Músic Espí. Finalment, la tercera ruta realitza l’itinerari següent: carrer d’Alcanyís amb Pere Patrici Mey, gira per Josep Esteve i Gravador Fabregat fins a arribar a la plaça del Músic Espí de nou.

tags

ciudadanos fallas
Compartir

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

14 − 2 =