caixa popular

Mobilitat Sostenible millora la seguretat de l'entorn del C.P. Cervantes

Amb dos nous passos de vianants i tanques de protecció

Mobilitat Sostenible millora la seguretat de l'entorn del C.P. Cervantes
05/01/2017 -

Este dimecres han començat a funcionar els semàfors dels dos nous passos de vianants situats a l’altura del Col·legi Públic Cervantes, dins del Pla de Millora de la Mobilitat del nou Anell Ciclista. Esta acció satisfà les històriques reclamacions dels veïns del Botànic i del centre escolar. 

La mesura, duta a terme pel Servici de Mobilitat Sostenible de l’Ajuntament, comporta dos passos de vianants controlats per un únic semàfor. Un d’ells creua el carrer Pare Manjón en la seua incorporació a Guillem de Castro i, l’altre, travessa el mateix carrer Guillem de Castro. Al seu torn s’ha inclòs la instal·lació de dos baranes de vidre en sengles portes del col·legi Cervantes, al voltant de quatre i cinc metres cada una, per a augmentar la seguretat dels escolars quan es concentren en les portes.

Es tracta del mateix tipus de baranes que des del mes d’octubre s’han instal·lat en altres col·legis de la ciutat, com els Salesians de l’avinguda Primat Reig; el C.P. Sara Fernández en el carrer Reverend José Noguera; l’escola Sant Àngel de la Guarda en l’encreuament entre els carrers Sants Vicent Màrtir i de la Pianista Amparo Iturbi; el col·legi Mantellate en el carrer Marxalenes i on s’ubica el col·legi Calasanz, en el carrer Doctor Moliner.

Esta actuació de l’entorn del col·legi Cervantes s’ha inclòs en el projecte de construcció de l’Anell Ciclista que, des de fa poc més d’una setmana, ja ha obert un tram de Guillem de Castro fins a l’antic llit del riu Túria. Cal recordar que, quan s’execute el tram de l’Anell que falta en Guillem de Castro, també s’instal·larà un altre pas de vianants a l’altura del carrer Gandia. Açò suposarà una connexió amb els Jardins de l’Antic Hospital en un llarg tram de Guillem de Castro que, des de l’entrada al pas inferior d’Àngel Guimerà fins al carrer Conca, ara no té itineraris per a vianants.

Com apunta el regidor de Mobilitat Giuseppe Grezzi, “estes novetats evidencien la millora que l’Anell Ciclista plantejat pel govern de la Nau suposa per a la mobilitat en general, no sols per als ciclistes”, ja que “acaba –continua explicant Grezzi- amb la marginació que l’anterior disseny viari infligia a qualsevol que no es moguera amb cotxe en ple centre de València. Ara, afortunadament, València ja camina junt amb la resta de ciutats avançades de tot el món que estan abandonant eixe model obsolet i insostenible de mobilitat”.

tags

semana memoria historica paiporta

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

14 − 5 =