caixa popular

La Mitja Marató València Trinidad Alfonso estrena la primera Etiqueta d'Or d'Espanya amb rècord femení de la prova

La Mitja Marató València Trinidad Alfonso estrena la primera Etiqueta d'Or d'Espanya amb rècord femení de la prova
24/10/2016 -

L’atleta kenyana Peres Jepchirchir s’ha proclamat guanyadora entre les dones de la 26ª edició de la Mitja Marató València Trinidad Alfonso amb un temps d’1:07:09, registrant el nou rècord femení per a aquesta carrera. El podi femení ha sigut completat per Violah Jepchumba amb 1:08:22 i Rose Chelimo amb 1:09:35. Per la seua banda, Stephen Kosgei Kibet ha sigut el primer a creuar la línia de meta amb 59:27, seguit de Mustapha El Aziz amb 59:29 i Edwin Kipsang Rotich en tercera posició amb 59:32.

Peres Jepchirchir, actual campiona mundial de mitja marató, ha rebaixat en 21 segons la millor marca del circuit valencià en aquesta categoria, la qual ostentava Netsanet Kebede amb els 1:07:30 aconseguits el passat 2015. Jepchirchir es trobava entre les favorites de la Mitja Marató València i no ha defraudat, com tampoc ho ha fet el seu compatriota Kosgei Kibet, qui era un valor segur per sota de 60 minuts i ha despuntat entre els seus companys quilòmetres abans de travessar la meta en la Ciutat del Running.

La trajectòria de Violah Jepchumba en els primers 10.000 metres feia pensar que la Mitja Marató València Trinidad Alfonso podia ser escenari per a batre el rècord femení del món. No obstant això, Jepchumba no ha sigut capaç de mantenir l’exigent ritme necessari per això i, finalment, la constància de Jepchirchir ha vençut. Açò sí, la prova valenciana de 21.097 metres ha conclòs amb cinc atletes masculins amb marques inferiors a 1 hora malgrat l’elevada humitat que ha condicionat el transcurs de la carrera.

D’aquesta manera, la Mitja Marató València Trinidad Alfonso torna a consolidar-se com a cita obligada en el calendari internacional de les carreres de la seua distància, una posició reforçada per l’Etiqueta d’Or que la IAAF li va concedir el passat mes de gener per la seua qualitat esportiva i organitzativa. Així, ha sigut la primera prova a celebrar-se amb aquesta distinció en sòl espanyol. Així mateix, destaca el fet que més d’11.768 corredors han travessat la seua meta, és a dir, ha registrat una nova dada històrica de finishers.

El president de S.D. Correcaminos, Paco Borao, ha manifestat la seua satisfacció en finalitzar la prova, tant pel nivell de participació com pel nou rècord femení en la prova i els cinc atletes que han completat el circuit per sota dels 60 minuts. En les seues paraules: “Podem estar molt contents, doncs és una fita que no es dóna en moltes altres carreres”. Els guanyadors, així mateix, s’han pronunciat amb orgull pels resultats que han obtingut en el circuit valencià. En concret, Kosgei Kibet ha afirmat que ja té ganes de tornar després del seu debut en la Ciutat del Running per a millorar marca i Jepchirchir ha reconegut que ha aconseguit el seu objectiu: batre el rècord de la carrera.

AFAV rep 11.768 euros per l’acció d’Euro Solidari

La Mitja Marató València Trinidad Alfonso ha reunit un total d’11.768 euros per a l’entitat solidària de la seua 26ª edició: l’Associació de Familiars de Malalts d’Alzheimer de València (AFAV). Aquesta quantitat econòmica respon a la iniciativa engegada per la Fundació Trinidad Alfonso, que es compromet tots els anys a donar un euro per cada corredor arribat a meta. Es tracta, per tant, d’un reconeixement a l’esforç que es tradueix en una ajuda social per a organitzacions sense ànim de lucre. A aquesta quantitat caldrà afegir l’aportació voluntària que van fer els mateixos corredors a l’hora d’inscriure’s, també a favor de AFAV.

Un públic d’or per a una carrera d’or

La societat valenciana ha confirmat el seu compromís amb la Mitja Marató València Trinidad Alfonso en eixir un any més als carrers de la ciutat per a abrigallar als participants en la carrera. A més, el recorregut ha comptat amb un total de 31 punts d’animació que ha servit per a implicar tant als ciutadans com als corredors en una festa de l’esport que, gràcies al Running Faller, també ha sumat l’inestimable suport de diverses comissions falleres.

tags

Més notícies

campaña prevencion suicidio

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × quatre =

imed hospitales
trobades escola valenciana
oceanografic aniversario
mas mislata