40 anys fent valors Caixa popular

Mislata torna a condicionar el Maestro Serrano però recorda a la Conselleria el seu compromís de llevar els barracons

Mislata torna a condicionar el Maestro Serrano però recorda a la Conselleria el seu compromís de llevar els barracons
12/09/2016 -

Després del trepidant primer dia de tornada a l’escola de la setmana passada, l’alcalde de Mislata, Carlos Fernández Bielsa, i la regidora d’Educació, Ana María Julián, han iniciat la tradicional ronda de visites per tots els col·legis públics de la ciutat. Des de hui i durant els pròxims dies, Bielsa s’entrevistarà amb els directors de cada centre per a supervisar les inversions realitzades per l’Ajuntament durant l’estiu i conéixer de primera mà la situació i les necessitats de tots ells.

Els responsables polítics de Mislata han volgut iniciar la ronda de visites pel col·legi Maestro Serrano, tot un referent educatiu per la seua labor pedagògica i també per la precària situació de les seues instal·lacions. Des de fa 38 anys, el centre compta amb un mòdul prefabricat que no reuneix les condicions mínimes per a albergar aules infantils, “una vergonya per a Mislata i per a tot el sistema educatiu, que confiem que la Generalitat solucione com més prompte millor d’una vegada per sempre”, critica l’alcalde.

L’any passat, la Conselleria d’Educació va anunciar un pla per a acabar amb els barracons i va publicar un llistat d’infraestructures previstes en el qual estava el col·legi Maestro Serrano. Però ha començat el curs i les classes prefabricades segueixen allí. Per això, encara que assegura ser conscient de la delicada situació econòmica de la Generalitat i dels problemes de finançament, Bielsa ha tornat a demanar a la Conselleria que complisca la seua paraula: “Aquest estiu hem tornat a condicionar les aules prefabricades del Maestro Serrano, perquè la seguretat dels més xicotets és el primer, però no hi haurà més reformes. Aquests barracons han de desaparéixer”.

A més de la precarietat de les instal·lacions, l’adreça del Maestro Serrano també ha transmés a l’alcalde i a la regidora la seua preocupació per la falta de recursos per a atendre a l’alumnat amb necessitats especials. Segons ha denunciat la directora, enguany tindran menys professors de Pedagogia Terapèutica, perquè passen de 3,5 a 2, i menys professors d’Audició i Llenguatge, passant de 3,5 a 2,5. Després d’assabentar-se de la situació, Ana Mª Julián s’ha compromés amb la directora del Maestro Serrano a sol·licitar a la inspecció de zona i a la Conselleria que pose els recursos suficients per a atendre a tots els xiquets amb necessitats especials: “si aquestes retallades es consumen estaria en perill l’atenció dels xiquets i xiquetes amb dèficit auditiu i amb trastorn de l’espectre autista que van al Maestro Serrano. I, senzillament, no podem permetre-ho”, adverteix la regidora.

tags
Compartir

Notícies relacionades

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vacaciones en salou
Conciertos de viveros fira de valencia 2017
biopark
sona la dipu
les arts volants
ACST Torrent
Aplicacion movil
Anunciate en Valencia Extra