40 anys fent valors Caixa popular

Mislata renova tots els contenidors i inicia la recollida de residus en horari nocturn

Mislata renova tots els contenidors i inicia la recollida de residus en horari nocturn
26/09/2016 -

La municipalització de la recollida de residus de Mislata comença a funcionar. L’empresa pública Nemasa ja ha assumit la gestió i coordinació del servei, i els primers avantatges comencen a notar-se. A més de l’estalvi de més de 400.000 euros a l’any, el projecte del govern de Carlos Fernández Bielsa també tindrà altres conseqüències positives en el servei, com la substitució de tots els contenidors, el condicionament dels camions o la recollida nocturna. A més, s’estrena el projecte pilot de contenidors orgànics, s’incrementen les freqüències de pas en recollida selectiva i s’introdueix, com a novetat, un camió llançadora per a eliminar desbordes.

Nemasa ha començat ja a substituir tots els contenidors de la ciutat. La nova xarxa estarà composta per 600 unitats i mantindrà els colors clàssics per a la recollida selectiva: el groc per a envasos i el blau, per a paper i cartó. A més, el gris serà per a la brossa no orgànica (fracció reste) i s’instal·larà, per primera vegada en l’àrea metropolitana, un cinqué contenidor amb tapa marró en 25 punts per a la recollida de la brossa orgànica. Esta experiència pilot, explica l’alcalde, “era una de les nostres prioritats per a fomentar el reciclatge i estem convençuts que tindrà una gran acceptació”.

Els nous contenidors tenen una estètica més cuidada i integren millor amb l’entorn urbà, robusts i amb una cuidada estètica. A més, la tapa està ara a una altura d’1,25 metres del sòl, amb obertura fàcil i inscripcions en braille, la qual cosa repercuteix en una millora de la seua accessibilitat. En la presentació dels nous contenidors, a més de l’alcalde, han participat les regidores Mª Luisa Martínez i Teresa Peñarrubia, a més del gerent de l’empresa pública, Fernando Díaz.

A més dels contenidors, el nou servei gestionat per Nemasa ofereix altres avantatges, com el canvi de l’actual horari de recollida diürn per un altre que començarà a les 23 hores. Amb aquesta mesura, que ja està en funcionament, es pretén evitar molèsties als veïns i no entorpir la circulació.

Quant a la resta de millores, cal destacar l’increment de les freqüències de recollida, l’increment del nombre de llavats anuals per a cada contenidor i la incorporació d’un nou vehicle, denominat “camió llançadora”, que s’encarregarà d’anar per davant arreplegant els possibles desbordes.

Altres aspectes a tenir en compte són la renovació total dels contenidors per a oli domèstic que existeixen repartits en el municipi, així com dels recipients per a RAEE’S i piles que poden lliurar-se en els centres públics.

L’empresa pública de Mislata ha posat a disposició dels veïns un telèfon perquè els veïns puguen comunicar qualsevol tipus d’incidència relacionada amb el servei, a més dels canals habituals d’incidències que ja existeixen en la web www.nemasa.com i a través de l’app Mislata Info.

Totes estes millores en el servei de recollida de brosses de Mislata han sigut possibles, explica Bielsa, “gràcies a la gestió directa, professional i eficient de Nemasa, que reportarà a més importants beneficis econòmics”. La municipalització suposarà un estalvi per a l’Ajuntament de 431.996,27 € a l’any, ja que l’anterior servei extern tenia un cost anual d’1.012.605,72 € i ara Nemasa ho ha assumit per 580.609,45 €, la qual cosa suposa una reducció de costos del 38%.

tags
Compartir

Notícies relacionades

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vacaciones en salou
Conciertos de viveros fira de valencia 2017
biopark
sona la dipu
les arts volants
ACST Torrent
Aplicacion movil
Anunciate en Valencia Extra