Mislata actua de forma preventiva contra la processionària del pi

Mislata actua de forma preventiva contra la processionària del pi

Este matí s’ha iniciat un tractament preventiu contra la processionària del pi en el parc de la Canaleta, el principal pulmó verd de la ciutat. Per esta raó, i per a realitzar un millor control microbiològic, el parc s’ha mantingut tancat.

Rafael Quilis, encarregat de zones verdes de Nemasa i responsable del manteniment de la jardineria de tot el municipi, explica que “el tractament consistix a aplicar un insecticida microbiològic a força d’espores de bacillus juntament amb una mescla d’oli vegetal per a augmentar la seua eficàcia en el control de la processionària”.

La iniciativa té com a objectiu evitar la proliferació dels adults de la processionària, ja que el cicle biològic d’este tipus d’eruga comença a la fi d’estiu i dura tot l’any. Estos tractaments es realitzen tant ara al desembre, per a evitar la processionària adulta, i de nou a la fi d’agost.

La processionària del pi és la plaga més important de les pinedes mediterrànies. A l’hivern s’alimenten de les fulles dels pins, provocant que estes s’assequen i caiguen i afeblint en gran manera els arbres. No obstant açò, el dany més important ho fan des del final de l’hivern fins a meitat de primavera, quan les erugues són més grans i voraces.

Com ha explicat María Luisa Martínez, regidora de medi ambient, “el tractament dut a terme és totalment innocu per a persones i animals, a més de ser respectuós amb el medi ambient ja que Mislata no tracta amb químics”. Per açò, quan els operaris acaben de realitzar el tractament, que tindrà una durada de 3 dies, el parc de la Canaleta reobrirà sense cap problema de nou les seues portes.

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × 3 =