Metrovalencia, TRAM d’Alacant i TRAM de Castelló oferiran hui servei gratuït per a celebrar el Dia Europeu sense Cotxe

Metrovalencia, TRAM d’Alacant i TRAM de Castelló oferiran hui servei gratuït per a celebrar el Dia Europeu sense Cotxe
22/09/2016 -

Els transports públics de València, Alacant i Castelló no cobraran als seus usuaris hui, dijous 22 de setembre el títol de transport que diàriament se’ls exigeix per a poder desplaçar-se per les xarxes de Metrovalencia, TRAM Metropolità d’Alacant i TRAM de Castelló, respectivament.

Esta mesura, anunciada per la consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, José María Salvador, és el colofó a les diferents activitats que la Generalitat ha dut a terme en el marc de la Setmana de Mobilitat Sostenible i que coincideix amb la celebració del Dia Europeu sense Cotxe.

L’objectiu que es persegueix al no cobrar el bitllet del metre, tramvia, tren i bus guiat en un dia tan assenyalat és destacar la importància d’utilitzar el transport públic perquè és més segur, més accessible i, sobretot, contribueix a reduir les emissions de CO2, així com el soroll en la ciutat, i que tots els ciutadans puguen gaudir dels avantatges que ofereix este transport públic.

Dades sostenibles

Metrovalencia, TRAM Metropolità d’Alacant i TRAM de Castelló transporten 72 milions de viatgers a l’any, la qual cosa suposa una mitjana propera als 200.000 al dia amb metro, tramvia, tren-TRAM i bus guiat. Estos moviments eviten 60 milions de desplaçaments de vehicles privats a l’any.

Així mateix, estes dades signifiquen que s’evita l’emissió de 87.298 tones de CO2 a l’atmosfera a l’any i que els conductors s’estalvien 45,3 milions d’euros en combustible, també anualment.

Servei especial gratuït a Mestalla

D’altra banda, Metrovalencia reforçarà demà els serveis de metro i tramvia per a facilitar el retorn dels afeccionats que acudisquen a l’estadi de Mestalla per a assistir al partit de futbol entre el València C.F. i Esportiu Alabés corresponent a la Lliga Santander de futbol.

Com el dia del partit coincideix amb la citada jornada del Dia Europeu sense Cotxe en el qual el servei de metro i tramvia de Metrovalencia és gratuït, els afeccionats podran acudir a l’estadi i tornar d’ell als seus domicilis sense abonar el títol de transport corresponent, ja que es trobaran amb els torns oberts.

La trobada es disputa a les 22 hores, per la qual cosa Metrovalencia reforçarà els seus serveis en les línies L-1, L-2, L-3, L-4, L-5 i L-7 amb la incorporació de metres i tramvies addicionals després de la finalització del partit. Les estacions més properes a l’estadi són Aragó (Línies 5 i 7) i Facultats (Línies 3 i 9). Des de la cèntrica estació d’Àngel Guimerà es realitza transbord a les Línies 1 i 2.

tags
Compartir

Notícies relacionades

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

prevencion accidentes ciclistas
sona la dipu
biopark
ACST Torrent

Notícies destacades

Aplicacion movil
Anunciate en Valencia Extra