caixa popular

Més de 9.000 famílies s'han beneficiat de les ajudes del Consell per a evitar la pobresa energètica i la pèrdua d'habitatge per no poder pagar el lloguer

Més de 9.000 famílies s'han beneficiat de les ajudes del Consell per a evitar la pobresa energètica i la pèrdua d'habitatge per no poder pagar el lloguer
02/01/2017 -

La Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori ha resolt favorablement 1.079 sol·licituds de subvencions per a evitar la pobresa energètica en llars i també per a evitar la pèrdua d’habitatge per no poder atendre el pagament del lloguer. Aquestes ajudes han beneficiat a 9.219 famílies en risc d’exclusió social.

D’aquesta forma, el departament que dirigeix María José Salvador compleix amb el seu compromís de garantir el dret a l’ús d’un habitatge digne i a l’accés als subministraments bàsics d’energia i aigua potable a les persones i unitats familiars en situació de vulnerabilitat i risc d’exclusió social.

Aquestes ajudes del Consell, que s’han convocat per primera vegada en 2016, tenen per objecte evitar el tall dels subministraments d’energia elèctrica, aigua i gas a les famílies més vulnerables, així com contribuir al pagament del lloguer de l’habitatge a persones que, per haver sigut desnonades o haver-se vist obligades a oferir el seu habitatge habitual en pagament, hagen accedit a un lloguer social i no puguen fer-li front.

En aquest sentit, la directora general d’Habitatge, Rehabilitació i Regeneració Urbana, Rebeca Torró, ha destacat “l’important paper que han tingut els serveis socials dels ajuntaments en la tramitació d’aquestes ajudes” perquè, segons ha indicat, “són ells els que millor coneixen la realitat dels seus veïns i quan han detectat el cas d’alguna persona o família en situació de vulnerabilitat, han tramitat la sol·licitud després de fer la corresponent valoració”.

A més, aquestes situacions també s’han posat en coneixement de les empreses subministradores perquè es paralitzara el procediment de suspensió del subministrament mentre es gestionava el pagament de les factures degudes.

A l’efecte de poder acollir-se a aquestes ajudes es consideren en risc d’exclusió social les persones que tinguen uns ingressos inferiors a 1,5 IPREM i les unitats familiars o de convivència amb ingressos inferiors a 2 IPREM.

Quant a les ajudes per al lloguer social per a situacions de desnonaments, la quantia és de fins a 100 euros mensuals durant un període màxim d’un any, i en cap cas podrà superar l’import de la renda.

Les ajudes per a evitar la pobresa energètica és en els casos de tall de subministrament elèctric o de gas de 75 euros per rebut mensual i fins a un màxim de 300 euros per consumidor i any, i en cas de tall d’aigua potable, fins a 15 euros per rebut mensual i un màxim de 60 euros per consumidor i any. Així mateix són objecte d’ajudes els costos ocasionats per a restablir els subministraments en el cas que s’haja produït la seua cort.

tags


semana memoria historica paiporta

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × quatre =