caixa popular

Més de 5.500 joves participen este estiu en activitats d'oci educatiu i voluntariat de l'IVAJ

Viu l’estiu en albergs i campaments i la campanya A la Mar d’activitats nàutiques, reuneixen més de 4.000 participants Campos de voluntariat, Idio+ i summer camps completen la programació estival Jesús Martí destaca que l’objectiu de la Generalitat és oferir les seues instal·lacions juvenils perquè associacions, ajuntaments i entitats les gaudisquen

03/07/2016 -

La Generalitat, a través de l’IVAJ, ha organitzat aquest estiu cinc programes d’activitats estivals:Viu l’Estiu en albergs i campaments; Viu la Solidaritat en camps de voluntariat, Summercamps, Idio+ i A la Mar d’activitats nàutiques, aquest últim conjuntament amb la Direcció general de l’Esport.

Amb estes primeres dades, el secretari general de l’IVAJ, Jesús Martí, ha destacat que “més de 1.700 joves a través de 35 entitats com a ajuntaments, associacions juvenils i clubs esportius i musicals realitzaran activitats en albergs i campaments de l’IVAJ” i ha afirmat “est és el nostre objectiu que les entitats juvenils desenvolupen programes grupals d’oci educatiu, de tipus cultural, esportiu o mediambiental en els campaments de Navalón i Alcossebre, i en els albergs juvenils d’Alboraig, Benicàssim, Benicarló, Moraira-Teulada i Piles”.

Una altra iniciativa que es desenvolupa en instal·lacions i equipaments de la Generalitat de Benicàssim i Borriana i en el club nàutic de La Vila Joiosa és el programa lliure d’estiu A la Mar que inclou una sèrie d’activitats esportives, recreatives i formatives, dirigides a l’aprenentatge i difusió dels esports nàutics, i el coneixement, la conservació i el respecte del medi marí.

Martí ha indicat que “fins al moment hi ha 2.800 participants inscrits en activitats en la Escola de la Mar de Benicàssim, en l’Escola de la Mar de Borriana i en el Club Nàutic de La Vila Joiosa”.

El programa lliure va començar el 19 de juny i que finalitzarà al setembre amb tres modalitats: “Un dia a la mar”, “Caps de setmana d’Estiu i “Setmanes d’Estiu” per a aprendre i practicar vés-la lleugera, tant d’iniciació com de perfeccionament.

Viu la Solidaritat en camps de voluntariat juvenil

El programa de camps de voluntariat Viu la Solidaritat permetrà que un total de 440 joves de la Comunitat Valenciana participen en els 11 camps de la Comunitat, en els d’altres comunitats autònomes i també d’altres països.

Martí ha indicat que “els camps són un mitjà per a fomentar valors de convivència, de tolerància, de participació, de solidaritat i d’aprenentatge intercultural.”

Dels 11 projectes de voluntariat que organitza enguany l’IVAJ, sis pertanyen a la modalitat social: ‘Xicotets i Grans’ en la Llar Provincial d’Alacant i ‘Trobada Intergeneracional’ en la residència per a majors depenents la Florida d’Alacant, ‘ Art i Discapacitat’ a València, ‘Persones Majors i Discapacitat’, a Benicarló, ‘Diverteix-te’ a Teulada- Moraira i ‘Xicotetes Il·lusions’ a Benicàssim.

Els tres camps de voluntariat mediambientals són ‘Ombria de la Plana’ a Énguera, ‘Paratge Natural Torretes’ d’Ibi i el ‘Parc Natural de Xera-Sot de Xera’ i els d’arqueologia, ‘Banys de la Reina’, a Calp, i ‘Vila Romana de L’Albir’, a L’Alfàs del Pi.

Summer Camps i cursos de Idio+
Els summer camps de la Generalitat para adolescents i joves es desenvolupen durant el mes de juliol en els albergs juvenils d’Alboraig i Benicàssim, en el Castell de Sant Servando a Toledo i al Pirineu Català. Els summer camps combinen l’aprenentatge de l’anglès amb un variat programa d’activitats d’aventura, culturals i esportives, amb més de 300 participants.

D’altra banda, més de 310 joves han optat perIdio+ ‘Cursos d’Idiomes 2016’, per als mesos d’estiu. Est és un programa de tipus anual en el qual s’ofereix una selecció de prop de cent programes d’idiomes, a Gran Bretanya, Irlanda, Canadà, Estats Units, Alemanya, Àustria, França, Suïssa i Itàlia per a estudiar anglés, francés, alemany o italià per a joves d’entre 14 i 35 anys.

Els cursos faciliten l’aprenentatge i perfeccionament de l’idioma triat mitjançant la immersió lingüística i la integració en un ambient internacional. A més, realitzaran activitats socials i esportives, i altres serveis opcionals com a excursions, trasllats, etc. Als titulars de Carnet Jove, se’ls aplica un 10% de descompte.

tags

feria tomate perelló

Més notícies

campaña prevencion suicidio

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × un =

trobades escola valenciana
oceanografic aniversario
mas mislata