Més conferències gratuïtes en el Museu de les Ciències

Guardar

PRES_El_museu_de_les_ciencies_continua_FOTO
PRES_El_museu_de_les_ciencies_continua_FOTO

El Museu de les Ciències continua a la tardor els cicles de divulgació científica 'Astronomia en la Ciutat dels Arts i les Ciències', 'Amb certesa' i el nou programa 'Una Comunitat amb ciència' . Estos programes de conferències gratuïtes responen a l'objectiu de promoure la divulgació i permeten el contacte directe entre els científics i el públic. Les xarrades, de lliure accés prèvia inscripció en la web, se celebren a partir de les 19.30 hores en l'Auditori Santiago Grisolía.

Dimarts que ve, 18 d'octubre, se celebra la conferència 'Futur de tècniques d'imatge mèdica per al diagnòstic i la teràpia' del programa 'Amb certesa' que continuarà el 22 de novembre amb la xarrada 'Super-atletes: la línia roja de l'esport'. José María Benlloch, Premi Jaime I, investigador de l'Institut de Física Corpuscular de València (CSIC) exposarà en la seua xarrada el 18 d'octubre com serà l'evolució de les tècniques d'imatge mèdica tradicionals i les noves que poden aparéixer per al tractament del càncer, malalties neurològiques i en cardiologia. Per la seua banda, el doctor Juan Pedro Molina Alventosa, de Ciències de l'Activitat Física i l'Esport, repassarà el 22 de novembre la carrera de diferents superatletes en la història de l'esport i plantejarà alguns aspectes ètics relacionats amb l'obtenció del màxim rendiment.

'Astronomia en la Ciutat de les Arts i les Ciències' ofereix les xarrades 'Lanikea: el nostre lloc en l'Univers' (10 de novembre) i 'Cercant rastres de vida en Mart' (1 de desembre). Carlos Hernández Monteagudo, del Centre d'Estudis de Física del Cosmos d'Aragó (Terol), descriurà com ha evolucionat l'univers; des dels seus primers instants, fins a l'actualitat, fent especial èmfasi en els fenòmens físics que van determinar cada època cosmològica. L'1 de desembre, Jorge Vague, de ExoMars Project Scientist / ESA, explicarà als assistents com és la cerca de vida en Mart.Recerca en valencià

També s'ha engegat el nou cicle 'Una Comunitat amb ciència' que presenta les conferències 'Diagnosticant malalties a la velocitat de la llum' (26 d'octubre), 'Internets of things' (3 de novembre) i 'Un curta-pega genètic revoluciona la tècnica CRISPR' (30 de novembre).

En la seua conferència el 26 d'octubre, Jaime García Rupérez, coordinador dels projectes H2020 Phocnosis i Saphely, explicarà el cas concret del desenvolupament de biosensors fotònics en el camp del diagnòstic mèdic, així com les possibilitats que ofereix esta tecnologia revolucionària. El 3 de novembre serà la conferència de Carlos Palau Salvador, coordinador d'un dels projectes més importants que existeixen en l'actualitat en aquest àmbit en l'àmbit europeu: el projecte H2020 Inter-Iot. Per la seua banda, Francisco Martínez Mojica del departament de Fisiologia, Genètica i Microbiologia de la Universitat d'Alacant explicarà en la seua xarrada del 30 de novembre la tècnica genètica derivada de les seqüències CRISPR, amb grans possibilitats d'aplicació des de l'estudi de defectes genètics, fins a la curació de malalties neurodegeneratives, i el càncer.

Amb una mitjana d'assistència d'entre 150 i 200 persones, les enquestes de satisfacció destaquen l'encert tant en els ponents convidats com en les temàtiques plantejades. En estos programes han participat reconeguts divulgadors en l'àmbit internacional en l'àmbit de l'astronomia, la química, la física, l'arqueologia, les ciències de la salut, la robòtica, la genètica, les matemàtiques, la nutrició o les noves tecnologies de la informació, com Marcus du Satoy, Juan Ignacio Cirac, Valentín Villaverde, Michael Brooks i Kevin Warwick, entre altres reconeguts divulgadors. A més, les conferències complementen els continguts expositius que ofereix el Museu.

Destacats