40 anys fent valors Caixa popular

Més de 300 joves valencians faran pràctiques professionals en empreses i institucions europees

Gracias al programa Eurodisea los jóvenes tendrán más posibilidades laborales en los próximos cinco años.[ca:] Gràcies al programa Eurodisea els joves tindran més possibilitats laborals en els propers cinc anys.

07/06/2016 -

Més de 300 joves valencians faran pràctiques professionals a la seua àrea de qualificació en empreses i institucions europees durant els propers cinc anys gràcies a la iniciativa Eurodisea, englobada al Programa Operatiu del Fons Social Europeu 2014-20. El principi de reciprocitat que regeix aquesta iniciativa permetrà al seu torn que la Comunitat Valenciana reba a més de 300 estudiants estrangers que realitzaran pràctiques en empreses valencianes.

Així ho han anunciat el conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, i la directora general de Finançament i Fons Europeus, Myriam Fernández, durant la recepció que han ofert a un dels grups de joves estrangers que han arribat ja a terres valencianes per participar en la iniciativa.

Vicent Soler ha ressaltat que “el programa ofereix als joves una experiència molt valuosa ja que, a més de formar-se a la seua àrea d’estudis, aprenen també una llengua estrangera i coneixen una nova cultura”.

Per la seua banda, Myriam Fernández ha posat l’accent en la importància d’aquest tipus d’iniciatives, atès que “ajuden a tots, joves i empreses participants, a afermar la consciència europea i ens permet fomentar el concepte comú de ciutadania europea”.

Els joves arribats aquest dilluns, 15 xiques i 10 xics amb edats que oscil·len entre els 22 i els 30 anys, procedeixen de set països europeus (Bèlgica, França, Itàlia, Portugal, Croàcia, Romania i Geòrgia) i realitzaran pràctiques professionals en 19 empreses i institucions en diversos sectors d’activitat: comerç exterior, turisme, farmàcia, informàtica, gestió de xarxes socials, imatge corporativa i assessoria lingüística, entre uns altres.

Vicent Soler ha valorat aquesta iniciativa com “molt positiva” i ha indicat que “la labor d’aquests joves aportarà valor afegit a les empreses, millorant la seua internacionalització i augmentant la seua competitivitat” .

Esforç continu

Myriam Fernández ha indicat que “les regions europees que gestionem el programa ens esforcem cada dia a millorar els aspectes essencials de Eurodisea a la Comunitat Valenciana, augmentant el nombre d’intercanvis, ampliant i diversificant les ofertes en els sectors econòmics més rellevants i cuidant la qualitat de les pràctiques”.

La Comunitat Valenciana participa al programa de mobilitat professional Eurodisea des de 1987. La iniciativa permet als joves beneficiar-se d’unes pràctiques professionals en una empresa d’una altra regió europea, així com d’un curs de formació lingüística i unes activitats d’immersió cultural.

Des de l’inici fins a 2016, la Comunitat Valenciana ha enviat 1.220 joves valencians a diferents regions europees participants. De la mateixa manera, aquesta comunitat ha acollit a prop d’1.171 joves europeus.

Notícies relacionades

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vacaciones en salou
biopark
sona la dipu
les arts volants
ACST Torrent
Aplicacion movil
Anunciate en Valencia Extra