Medi ambient rep el suport de l’Ajuntament de Dénia al sistema d’envasos retornables

Medi ambient rep el suport de l’Ajuntament de Dénia al sistema d’envasos retornables

El secretari autonòmic de Medi ambient i Canvi Climàtic, Julià Álvaro, ha rebut el suport del municipi de Dénia per a la implantació del sistema de dipòsit, devolució i tornada (SDDR) d’envasos que prepara la conselleria d’Agricultura, Medi ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural per a reduir l’abandó de recipients en zones urbanes, forestals i marines.

El secretari autonòmic de Medi ambient i Canvi Climàtic, Julià Álvaro, ha mantingut una reunió amb l’alcalde de Dénia, Vicent Grimalt, a qui ha exposat els avantatges de l’aplicació del SDDR en la gestió municipal, per als habitants, per a la protecció del territori i per a l’estalvi en la despesa municipal de recollida de residus.

A més, a petició de l’alcalde, Julià Álvaro ha plantejat que es poden estudiar alternatives als residus que els vaixells de pesca capturen accidentalment en les seues xarxes per a un tractament adequat i que no acaben novament en el mar.

Álvaro ha emmarcat el SDDR en la nova política de gestió de residus del Consell per a acomplir als estàndards que marca la normativa espanyola i europea en matèria de rebot a abocadors i de reciclatge. Aquest mètode s’emmarca en l’economia circular, que converteix el residu en recurs i fomenta noves activitats i ocupacions.

També ha assenyalat que s’està preparant la cobertura legislativa a través d’un ampli procés de participació i consens, i s’està realitzant l’estudi econòmic que el sistema porta unit, amb l’objectiu que la normativa estiga acabada en 2017 i que en 2018 puga començar a aplicar-se després d’un procés d’adaptació.

L’alcalde de Dénia, Vicent Grimalt, ha anunciat que es presentarà una moció al ple municipal per a l’adopció d’aquest mètode per part dels veïns de la localitat.

Dénia s’uneix a altres municipis de la Comunitat Valenciana que ja han manifestat la seua adhesió a aquest sistema, entre els quals destaquen València, Elx, Elda, Alzira i Xàtiva i Castelló.

Diàriament es consumeixen milions d’envasos a la Comunitat Valenciana, dels quals gran part acaba en el contenidor de residus o orgànics, enterrats en abocadors, o abandonats en carrers, jardins, platges o cunetes.

tags
Compartir

Notícies relacionades

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

seven + 6 =

obra pi escalante
cirsa prize pool
visita gandia
ACST Torrent
Aplicacion movil
Anunciate en Valencia Extra