40 anys fent valors Caixa popular

Marràqueix, la ciutat vermella

Marràqueix, la ciutat vermella
10/06/2017 -

Marràqueix, coneguda com la ciutat vermella pels colors dels seus edificis i les tonalitats predominants al seu entorn, és una de les ciutats més pintoresques i exòtiques i, a la vegada, més properes a casa nostra. Els seus carrerons són autèntics laberints i molts d’ells acaben en cul-de-sac. Tot i això, l’atractiu principal de la ciutat és l’extensa plaça Jamaa el Fna, el centre de la vida pública de la ciutat. Allà, durant el dia, podrem trobar conta-contes, domadors de simis o de serps, i alguns llocs on comprar suc de taronja natural o diverses espècies. Durant la nit, en canvi, es convertirà en un nou de paradetes on poder sopar, músics improvisats i espectacles de diferents tipus.

marraqueix3Tot i que no són tan coneguts com els Jardins de Menara, els Jardins de Majorelle són una visita obligada per la seua bellesa i varietat. Una altra atracció turística de la ciutat és la visita al Palau Bahia, una de les obres arquitectòniques més importants de Marràqueix i construït a finals del segle XIX. Tot i això, si voleu veure de prop la història de la ciutat, és aconsellable apropar-se al Palau Badi, construït a finals del segle XVI pel sultà Ahmed al-Mansour per commemorar la derrota dels portuguesos a la Batalla dels Tres Reis. De la mateixa època també daten les tombes Saadies, un dels llocs més espectaculars i visitats de la ciutat.

No podeu marxar de Marràqueix sense anar al Zoco, un laberint de carrerons plens de paradetes on comprar tot tipus de coses: des de roba a espècies, artesania i, per descomptat, productes típics. Recordeu regatejar sempre el preu que us ofereixen i, si voleu un consell, és millor anar-hi al matí i sense pressa per poder gaudir d’una experiència única.

Superfície: 230 km².

Ubicació: Al sud del Marroc i a l’interior es troba la ciutat de Marràqueix, una de les quatre ciutats imperials del país juntament amb Fez, Rabat i Mequinez.

Població: Més d’un milió i mig d’habitants.

marraqueix2Clima: Marràqueix presenta un clima semiàrid, on els hiverns són suaus i humits mentre que els estius són càlids i secs. Al Marroc, l’esquema de precipitacions, tant a l’estiu com a l’hivern, segueix la mateixa pauta que el clima mediterrani; però a la ciutat de Marràqueix la pluja és encara més escassa.

Economia: L’economia del Marroc és la d’un país emergent: en els últims anys el govern ha privatitzat algunes empreses públiques. El sector dels serveis i concretament el del turisme, és el que té més força i un dels factors més importants per a la producció econòmica. El segueix el sector d ela indústria que es dedica sobretot al tèxtil, la mineria i l’electrònica. L’agricultura també té un pes important, amb exportacions de cítrics, llegums i peix.

Curiositats: La moneda oficial del Marroc és el Dírham marroquí –10 dh equivalen a un euro–, però no es estrany que botiguers, mercaders i, fins i tot, taxites i hotelers, accepten euros.

Notícies relacionades

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vacaciones en salou
Conciertos de viveros fira de valencia 2017
biopark
sona la dipu
les arts volants
ACST Torrent
Aplicacion movil
Anunciate en Valencia Extra