Maria Josep Amigó: "Quan la gent ve a València, es va amb un amic o dos en la butxaca"

Especial Fitur amb la Vicepresidenta de Diputació de València.

Guardar

img_4675
img_4675

Seguim el recorregut per Fitur amb una convidada d'excepció. Es tracta de Maria Josep Amigó, Vicepresidenta de Diputació de València. Parlem amb ella de les novetats principals d'enguany.

Què destaca de la nostra terra?

La gent ha de venir a València no solament pel clima que també sinó pel paisatge i per la gent. Pensem que tenim el paisatge, el clima, el mar, la gastronomia, la gent... hem presentat productes nous en el tema de la gastronomia com és el programa de 'Arròs al plat' en el qual se cerca que el que es produeix en la nostra terra arribe no solament al client valencià sinó que també ho facen a les cuines perquè la resta de gent, el turista, conega València i conjugar tot el que tenim. Les Falles, l'orxata, els moros i cristians... però no solament açò sinó el caràcter valencià és el que fa que quan la gent ve a València es vaja amb un amic o dos en la butxaca.
Com es conjuga tot perquè el visitant torne?
La forma de fer-ho és bàsica, començant des de baix. Les institucions han de recolzar als nostres agricultors perquè aqueix producte arribe a les cuines no solament dels valencians sinó als grans restaurants de la nostra Comunitat i que els diferents productes típics, ja que tenim una gastronomia riquíssima, es done a conéixer, s'exporte a més del nostre clima. Per açò fer-ho també amb la cultura, per exemple amb el conveni signat amb l'IVAM perquè volem que facen turisme cultural.
A més del Sol i la Platja, La Comunitat és...
Açò és pel que sempre li l'ha conegut però no és només açò. La Comunitat té una gastronomia riquíssima, un àmbit cultural preciós i per açò des del Patronat de Turisme hem engegat aquesta col·laboració. Hem començat per l'Ivam però volem ampliar-ho a tots els museus doncs entenem que el que volem és traslladar una imatge en conjunt, no solament de la ciutat de València, ja que els pobles de les diferents comarques també tenen molta riquesa.
Com es dóna a conéixer aqueix patrimoni dels pobles?
Promocionant-ho, des de la Diputació, ja que tenim contacte amb el territori hem de dotar-ho de formes per a promocionar-ho. Quan la gent arribe a València tinga punts d'informació per a donar a conéixer que no solament en la ciutat sinó que en la resta de pobles de la província i de la Comunitat hi ha molta riquesa a veure.
Com es fa en Fitur?
El que hem fet ací des del Patronat és donar a les poblacions la possibilitat de posar un aparador perquè puguen mostrar el seu patrimoni i el seu potencial. Cadascun que ha volgut venir mostra allò que realment vol promocionar a l'exterior. Hi ha molta oferta. Crec que serà tot un èxit.
Què destacaria d'aqueixa oferta?
Destacaria el fet que es conjuga el clima, amb una excel·lent gastronomia, amb la nostra cultura i amb el patrimoni tan material com a immaterial i el caràcter de la gent, la qualitat humana que tenen.
Sens dubte, Les Falles com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat enguany també són més especials...
El que cal fer és donar a conéixer la festa fallera no solament els dies de falles sinó des del moment que es comença a elaborar el monument. La riquesa del vestit de les falleres. Enguany ha sigut també l'any de la ruta de la seda i hem de posar-ho en valor... la música, la dolçaina, que estan tots els dies en el carrer... açò és el que cal mostrar al món. Aqueixa riquesa de les Falles, no solament el monument sinó tot el que comporta la festa.
Destacats