Campillo defensa que l'administració ha d'estar implicada en la lluita contra el frau

Campillo defensa que l'administració ha d'estar implicada en la lluita contra el frau

L’edifici de Las Naves ha acollit hui la celebració d’una jornada de sensibilització en matèria de codi de conducta i prevenció del frau que ha organitzat l’Ajuntament en el marc de l’Estratègia de Desenvolupament Urbà i Sostenible (EDUSI), que ja ha començat a desenvolupar-se al Cabanyal-Canyamelar amb una inversió total de 30 milions d’euros cofinançats per l’Ajuntament i la Unió Europea. El regidor de Govern Interior, Sergi Campillo, ha inaugurat aquesta trobada, en la qual han participat experts com Manuel Villoria Mendieta, Joan Llinares Gómez i Antonio Minguillón Roy. En la seua intervenció, l’edil ha defensat que “l’Administració ha d’estar implicada en la lluita contra el frau”.

“Es tracta d’una jornada molt important per a l’Ajuntament de València perquè des del Govern de la Nau estem incidint molt en la lluita contra el frau i estem formant el personal funcionari perquè prenga mesures en aquesta línia i gestione bé els recursos públics”, ha explicat el regidor.

Sergi Campillo ha assegurat que “tant els polítics com els funcionaris i funcionàries han d’implicar-se en la lluita contra el frau”. També ha parlat de “l’obligació dels gestors d’establir totes les mesures sobre això per a aconseguir la màxima eficiència amb valors ètics”.

Per altra banda, l’edil ha recordat l’aposta de l’equip de govern, que avala la formació contínua dels funcionaris i funcionàries, “tal com ho demostren projectes com l’aula oberta, nou espai de formació virtual que acosta les novetats legislatives i administratives al personal de l’Ajuntament perquè atenga millor la ciutadania”.

Manuel Villoria Mendieta, catedràtic de Ciència Política a la Universitat Rey Juan Carlos de Madrid (URJC) i director de l’Observatori en Bona Governança, ha sigut el primer dels tres ponents a intervenir en aquesta jornada sobre prevenció del frau, en la qual ha explicat “els marcs d’integritat organitzacional”.

Seguidament, Joan A. Llinares Gómez, director de l’Agència de Prevenció i Lluita contra el Frau i la Corrupció de la Comunitat Valenciana i director de l’Oficina per la Transparència i les Bones Pràctiques de l’Ajuntament de Barcelona, ha presentat la ponència titulada “El conflicte d’interés, noció i regulació per a la prevenció de la corrupció”.

La jornada, que ha comptat amb un centenar de responsables de l’Administració en els diferents projectes i línies d’actuació de l’EDUSI Cabanyal-Canyamelar, l’ha tancada Antonio Minguillón Roy, auditor de la Sindicatura de Comptes de la Comunitat Valenciana des de 1988 i director del Gabinet Tècnic des de 2008. La seua ponència ha abordat el tema “Tècniques d’anàlisi de dades per a prevenir el frau”.

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

setze − quatre =