Llull decanta la sèrie

El Real Madrid posa el 2-0 en l'eliminatòria amb un Sergi Llull excels a l'últim quart.

Valencia Basket- Real Madrid

97 - Real Madrid (19+22+21+35): Maciulis (5), Rodríguez (7), Ayón (15), Taylor (4) y Thompkins (5) -cinc inicial-, Nocioni (5), Reyes (13), Doncic (5), Carroll (14), Hernangómez, Rudy (5) i Llull (19).

88 - València Basket (10+29+24+25): Diot (13), Sato (7), Martínez (6), Shurna (9) y Hamilton (5) -cinc inicial-, Vives (3), Stefansson (5), Dubljevic (19), San Emeterio (11) i Lucic (10).

Àrbitres: José A. Martín, Óscar Perea i Jorge Martínez.

Incidències: Segon partit del playoff de semifinals de la Lliga Endesa disputat en el Palacio de Deportes de Madrid (Barclaycard center) davant 10.013 espectadors.

Dos dies després del primer partit, on el Real Madrid va guanyar amb claredat, el València Basket tornava a xafar la pista del Palacio de los Deportes disposat a alçar-se enfront de les adversitats i tornar el colp al conjunt blanc.

No obstant això, els primers compassos del partit tornaven a tindre el mateix color que dijous passat: poc encert taronja i domini madridista. Els de Pedro Martínez intentaren cinc triples durant el primer quart i els erraren tots, cosa que va portar a un 19-10 al final del primer període.

Una notòria millora defensiva per part dels valencians, acompanyada d'una més apropiada sel·lecció de tir feu acurtar les distàncies entre els de la capital i els taronja. El Madrid es va descentrar durant algunes jugades per unes desavinences entre Romain Sato i Luka Doncic. Finalment, un triple, precisament del base eslové, va ficar una diferència mínima favorable al Madrid al descans (41-39).

En la reanudació va sorgir una figura poderosa en el joc interior valencià, la de Bojan Dubljevic, que va propiciar, junt amb una defensa intensa i activa, que foren els de Pedro Martínez qui comandaren el tercer quart, que va acabar amb 62-63 al marcador. La igualtat es va mantindre, amb alts i baixos, fins als últims minuts del partit, moment en què els grans jugadors marquen les diferències. Esta vegada va ser Sergi Llull qui va tindre l'encert per a alçar els seus a la victòria amb dos triples consecutius que feien entrar al Real Madrid a l'últim minut amb un avantatge de 10 punts.

L'equip de Pablo Laso ha aconseguit mantindre intacte el factor camp i ara la sèrie viatjarà a València, on l'equip taronja tractarà d'obtindre les dues victòries i regalar, d'esta forma, un partit extra a la seua afició, on buscar una hipotètica final.