L'IVACE incidirà en les accions d'eficiència energètica del Pla de Rehabilitació de l'Habitatge

L'IVACE incidirà en les accions d'eficiència energètica del Pla de Rehabilitació de l'Habitatge

L’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE), dependent de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, incidirà en les accions d’eficiència energètica en el marc del Pla d’Acció per a la Rehabilitació i Renovació d’Habitatges de la Comunitat Valenciana (RENHATA).

L’objectiu del Pla Renhata, impulsat per la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, és planificar les principals actuacions a llarg termini per a transformar el sector de la construcció cap a un model de creixement sostenible, intel·ligent i integrador, basat en la rehabilitació integral de l’edificació residencial.

Així, aquest pla destinarà en 2017 un total de 3 milions d’euros en ajudes directes per a finançar intervencions de reforma en cuina i banys. Al costat d’aquesta línia, també es pretén englobar accions d’eficiència energètica en els habitatges.

Cal destacar que el consum energètic dels habitatges de la Comunitat, segons les dades de l’IVACE, ascendeix a 1.066 kteps, xifra que representa el 14% de tota l’energia consumida en el nostre territori.

Cal recordar que l’IVACE és l’organisme de la Generalitat encarregat de la promoció i impuls de la millora de l’eficiència energètica en els diferents sectors econòmics de la Comunitat Valenciana.

Una de les principals mesures que es poden adoptar per a millorar l’eficiència energètica dels habitatges és l’adquisició i renovació de l’equipament de la llar per equips de baix consum energètic.

En aquest sentit, des de l’IVACE Energia s’estan duent a terme dos programes; un per a facilitar la renovació de les velles calderes per altres de condensació, molt més eficients i un altre dirigit a fomentar la renovació de les finestres per a afavorir la incorporació d’altres d’alta eficiència energètica. Aquests programes formaran part a partir del pròxim any del Pla Renhata.

tags

plataforma per la lengua

gva
Compartir

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × 4 =