caixa popular

L'Institut Valencià de Cultura promou 'La ruta més curta', en Benimaclet, Castelló i Alacant

L'Institut Valencià de Cultura promou 'La ruta més curta', en Benimaclet, Castelló i Alacant
17/12/2016 -

L’Institut Valencià de Cultura participa en el ‘Dia més curt’, que se celebra el pròxim 21 de desembre, en diversos països europeus coincidint amb el solstici hivern. L’objectiu del ‘Dia més curt’ és donar a conéixer el curtmetratge al públic majoritari a través de projeccions de cine gratuïtes en els carrers i en tot tipus d’espais: places, col·legis, museus, hospitals, comerços i bars.

Dins d’aquesta iniciativa europea de promoció del curtmetratge, se celebra de forma anticipada i durant aquest pròxim cap de setmana ‘La ruta més curta’, que està organitzada per l’Institut Valencià de Cultura i el col·lectiu LRMC. En els seus tres anteriors edicions, ‘La ruta més curta’ ha portat als barris de València la producció de curtmetratges de l’audiovisual valencià i en aquesta quarta edició visita Benimaclet i amplia les seues activitats a barris d’Alacant i Castelló. ‘La ruta més curta’ és un circuit de projeccions de curtmetratges en locals i espais urbans que en cada edició selecciona un barri de la ciutat. Es tracta d’una iniciativa de promoció del curtmetratge valencià per a aproximar-lo a qualsevol classe de públics.

‘La ruta més curta’ se celebra per primera vegada a Castelló en Trainspotting Underground Club i a Alacant en Freak Arts Bar, amb una projecció simultània en ambdues ciutats, a les 20.00 hores, el dissabte 17 de desembre.

‘La ruta més curta’ visita en València el barri de Benimaclet, amb el suport del màster de Gestió Cultural de la Universitat de València i la revista ‘Benimaclet Entra’. Hui quatre locals de Benimaclet acolliran els 19 curtmetratges seleccionats en aquesta quarta edició. ‘La ruta més curta’ es divideix en quatre sessions de diferent temàtica, cada una d’aquestes celebrades en un dels quatre locals que s’han unit a la iniciativa cultural. El presentador d’aquesta edició és l’actor i director de curtmetratges Alejandro Portaz.

La ruta començarà, a les 12.30 h, amb la sessió ‘La Ruteta’. Sis curtmetratges, aptes per a tots els públics, es projectaran en La Pina Submarina. La següent parada de la ruta serà la sessió ‘Confessions’ que tindrà lloc a les 17.00 h en la llibreria Estudi 64. A les 19.00 h, la tercera estació de la ruta, l’acadèmia d’idiomes Talk English Association, on es projectaran quatre curts més en la sessió titulada ‘W@nder Men’. El fi de la ruta i de l’esdeveniment és en l’espai de dansa a Comptar Mentides, a les 21.00 h. En la sessió titulada ‘Espills’.

L’entrada és gratuïta en tots els locals. Els espectadors podran votar el seu curtmetratge favorit que optarà al premi del públic, i els que assistisquen almenys a tres sessions podran participar en un sorteig d’un sopar en el restaurant Tallafocs. A més, els assistents tindran l’oportunitat de conéixer anècdotes del rodatge i curiositats dels curts gràcies al col·loqui que s’organitza en l’última sessió.

Etiquetes

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

catorze − catorze =

festes santa anna albal 2018
cartel de fiestas de torrent
Cena de los idiotas en el Talia
Cena de los idiotas en el Talia
sempre teua
Turismo salou