caixa popular

L'Institut Valencià de Cultura presenta el projecte 'Música a la llum'

L'Institut Valencià de Cultura presenta el projecte 'Música a la llum'
11/12/2016 -

El programa ‘Música a la llum’, organitzat per l’Institut Valencià de Cultura i la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana i patrocinat per Bankia, pretén posar en valor i difondre el patrimoni cultural custodiat pels arxius de les societats musicals de la Comunitat Valenciana. ‘Música a la llum’, que forma part del projecte de ‘Bankia Escolta València’, arreplegarà, analitzarà i organitzarà la documentació emmagatzemada en els arxius de les societats musicals (partitures, fotografies, diplomes i material sonor) per a posar-la a disposició de tots els interessats en un lloc web que facilite la visibilitat, investigació i recuperació d’aquest ric patrimoni.

El programa inclou també la realització d’estudis, publicacions i entrevistes, així com un congrés monogràfic amb l’objectiu de reforçar la importància de les bandes de música com a productores i conservadores de la tradició musical.

El concert de la Jove Banda Simfònica, dirigida per Pablo Marqués, que tindrà lloc hui diumenge, 11 de desembre, a les 19 hores al teatre Serrano de Gandia, servirà de presentació oficial. El concert comptarà també amb la participació del quartet de saxòfons Púrpura Pansa, el quintet de metalls Back to brass i el cor de l’Escola de Música del Centre Artístic Musical Santa Cecília de Foios.

El concert s’obrirà amb el pasdoble ‘Goiri’, compost per Ramon Garcia i Soler per encàrrec de l’FSMCV com a homenatge al president de Bankia, José Ignacio Goirigolzarri. Aquest pasdoble es va compondre en agraïment a Bankia pel seu suport a les societats musicals valencianes, reflectit en el milió d’euros destinat enguany per l’entitat per a contribuir al desenvolupament de la cultura musical valenciana. Dins d’aquest pressupost, destaquen els 300.000 euros de les beques Bankia per als alumnes de les escoles de música de les societats musicals de l’FSMCV. Aquesta és la tercera edició d’unes beques que es van iniciar en 2014 i que ja l’any passat van beneficiar un total de 1.289 alumnes (299 més que en la seua primera edició).

Després de l’obertura, sonaran tres peces que simbolitzen perfectament l’esperit de difusió i recuperació del programa ‘Música a la llum’; obres de músics valencians de tres generacions diferents entre el s. XIX i principis del s. XX: Salvador Giner (València, 1832-1911), José Manuel Izquierdo (Catarroja, 1890-1951) i Ruperto Chapí (Villena, 1851-1909).

La segona part del concert comptarà amb la col·laboració d’antics músics de la Jove Banda Simfònica que actualment desenvolupen la seua activitat professional en diferents àmbits musicals, i amb el cor de l’Escola de Música de la Societat Musical de Foios, representant els alumnes becats per Bankia. S’uniran d’aquesta manera en una sola actuació els alumnes que comencen en les escoles amb aquells professionals ja reputats, que en el seu moment també van ser estudiants d’alguna societat musical.

En aquesta part, el concert donarà un gir més actual amb peces del valencià Ferrer Ferran, Cool Brass Five i del gallec Anton Alcalde (Jazz Suite), i es tancarà amb la desenfadada i festiva obra per a banda i cor ‘Lluna mediterrània’ del compositor enguerí, Teo Aparicio.semana memoria historica paiporta

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

15 + divuit =