L'Institut de Recerca de l'Hospital Clínic rep el certificat de qualitat

L'Institut de Recerca de l'Hospital Clínic rep el certificat de qualitat

L’Institut de Recerca Sanitària de l’Hospital Clínic de València (INCLIVA) ha rebut el certificat de qualitat en gestió de la innovació, UNEIX 166002:2014, sent un dels primers instituts de recerca espanyols a rebre-ho.

La citada certificació se sumisca a les ja obtingudes per INCLIVA i l’Hospital Clínic com, per exemple, la seua estructura de gestió, la seua Unitat Central de Recerca Mèdica (UCIM), la seua Biobanco o el Comité Ètic de Recerca Clínica. INCLIVA és un dels instituts espanyols amb major nombre de certificats de qualitat en la seua haver-hi.

L’acte de lliurament s’ha realitzat en la seu de INCLIVA i ha comptat amb la presència de Manuel Desco, coordinador de la Plataforma Nacional ITEMAS de l’Institut de Salut Carlos III, i de Salvador Ibáñez, director de la delegació a la Comunitat Valenciana de AENOR.

Durant la seua intervenció, Desco ha subratllat que “la certificació és una eina que garanteix que l’eficàcia no depén d’una persona en particular” i que “solament les unitats d’innovació de Itemas acreditades estaran en primera divisió en els pròxims anys”.

La norma ‘UNEIX 166002:2014. Gestió de la R+D+i: Requisits del Sistema de Gestió de la R+D+i’ estableix els requisits d’un sistema de gestió de la R+D+i en una organització. El seu objectiu és proporcionar directrius i accions encaminades a desenvolupar un sistema de R+D+i, eficient i eficaç, millorar els resultats del sistema, optimitzar els procediments interns i optimitzar els processos d’innovació tecnològica.

La implantació del sistema de gestió de la R+D+i de INCLIVA ha suposat la sistematització de les activitats de la Unitat de Suport a la Innovació, amb la finalitat de planificar-les, organitzar-les i controlar-les, protocol·litzant les interaccions amb la resta d’unitats de l’Institut i aportant transparència i valor afegit.

La certificació suposa un reconeixement a la maduresa i eficàcia del seu sistema de gestió de la qualitat, i confirma la seua voluntat de desenvolupar-se en una línia de progrés continu per a donar cada dia una resposta més ajustada a les expectatives dels investigadors i usuaris del sistema sanitari públic.

La certificació és el resultat de l’aposta per la qualitat i l’excel·lència en la gestió de la recerca per part de INCLIVA i de l’Hospital Clínic Universitari de València.

tags

ciudadanos fallas
Compartir

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 + 1 =